YPG: Türk ordusu 'IŞİD'i vuruyoruz' deyip bizi bombalıyor

YPG: Türk ordusu 'IŞİD'i vuruyoruz' deyip bizi bombalıyor

YPG, Türk ordusunun kendi güçlerine ait noktaları vurduğu yönünde bir açıklama yaptı. Konuyla ilgili açıklama yapan YPG Afrin Güçleri Sözcüsü Fırat...

A+A-

YPG, Türk ordusunun kendi güçlerine ait noktaları vurduğu yönünde bir açıklama yaptı.

Konuyla ilgili açıklama yapan YPG Afrin Güçleri Sözcüsü Fırat Xelil, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) “IŞİD mevzilerini vurduk”  dediği bölgede YPG'lilerin bulunduğunu iddia etti.

Xelil, önceki gün yaşanan bombardıman hakkında bölgeden haber geçen Hawar Haber Ajansı’na konuştu ve "Türk ordusu Dikmedaş köyündeki güçlerimizin noktalarını tanklarla bombaladı. 11 tank topu köyün çevresine düştü,” dedi.

“Ateşkes bozuldu” diyen Xelil, uluslararası güçlere duruma müdahale için çağrıda bulundu. MÜSLİM: TÜRKİYE'NİN TOP ATIŞLARI DURMUYOR Öte yandan PYD Eş Genel Başkanı Salih Müslim de, "Türkiye DAIŞ ve El Nusra’ya silah ve elaman desteğini yapıyor. Şu anda Efrîn ve Ezaz bölgesinde Demokratik Suriye Güçlerinin elinde bulunan bölgelere yönelik top atışı hiçbir zaman durmadı. Bunlar yetmiyormuş gibi en son Girê Spî saldırısıyla açık açık niyetini ortaya koydu," açıklamasında bulundu. EL NUSRA VE AHRAR EL ŞAM'DAN SALDIRI

Öte yandan sabah saatlerinde de El Nusra ve Ahrar el Şam kuvvetlerinin Minih Hava Üssü’nün yakınındaki bir köye saldırı düzenlediği bilgisi geldi.

Saldırıya Ceyş el Suwar güçlerinin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.