YPG yöneticilerinin büyük kısmı Alevi Kürtler

YPG yöneticilerinin büyük kısmı Alevi Kürtler

İtalyan ajans AKI, Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) yöneticilerinin çoğunlukla Türkiye’deki Alevi Kürtler olduğunu ileri...

A+A-

İtalyan ajans AKI, Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) yöneticilerinin çoğunlukla Türkiye’deki Alevi Kürtler olduğunu ileri sürdü.

İtalyan ajansı tarafından yapılan bir raporda, YPG, YPJ ve asayiş güçlerinin yetkililerinin çoğunluğu Türkiye’deki Alevi Kürtlerden oluştuğu ve doğrudan PKK ile bağlantılı olduğu öne sürüldü.

AKI, söz konusu iddiasını, uluslararası merkezlerle ilişkisi olan bazı Suriyeli kaynaklara bağladığını açıkladı. Ajans, söz konusu güçlerde daha önce Güney ve Doğu Kürdistan Kürtlerinin de liderlik kadrolarında yer aldığını ancak şu an Türkiye Kürtlerinin çok daha fazla olduğunu ifade etti.

Liderlik kadrosunda bulunan Türkiye’den Kürtlerin yüzde 30’unun Alevi olduğunu ve Suriye Rejim lideri Beşar Esad ile irtibatta bulunduğunu iddia eden rapora göre söz konusu şahısların Abdullah Öcalan’ın yakalanmasından bugüne kadar bu irtibatın sürekli sağlandı.

AKI, Demokratik Birlik Partisi (PYD) lideri Salih Müslim’in Türkiye’den Alevi Kürtleri özellikle Rojava’ya getirdiğini savundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.