Yuhalanan Alevi dernek başkanını Gül himaye etti

Yuhalanan Alevi dernek başkanını Gül himaye etti

Yuhalanan Alevi dernek başkanını Gül himaye etti   Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Strazbourg'daki Türk derneklerinin temsilcileri...

A+A-

Yuhalanan Alevi dernek başkanını Gül himaye etti 
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Strazbourg'daki Türk derneklerinin temsilcileri ve gurbetçilerle bir araya geldi. Gül'ü dinlemeye gelen gurbetçiler, Strazbourg'un en büyük kültür sarayını tıka basa doldurdu. 
 
Yaklaşık 600 kişinin katıldığı sohbet toplantısına sadece davetli olan dernek yöneticileri ve dernek üyesi gurbetçiler katılırken, Gül'ü görmek için gelen çok sayıdaki gurbetçi ise yağan yağmura rağmen Cumhurbaşkanı Gül'ü görebilmek için kültür merkezinin önünde beklediler.

 

GÜL, DAVUL ZURNA EŞLİĞİNDE KARŞILANDI

Gül, Strazbourg'ta gurbetçilerle bir araya geldiği kültür merkezinin girişinde üstünde Anadolu motiflerini taşıyan kıyafetler giyinmiş davulcu ve zurnacının çaldığı Tuna Marşı eşliğinde karşılandı. Gül aracından indikten sonra kendisini karşılamaya gelenlerin ardından davul seslerine yöneldi ve bir süre davul ve zurnacı ile sohbet etti.

Salona alkışlar arasında giren Gül'e gösterilen yoğun sevgi gösterileri karşısında Gül de salonun çeşitli bölgelerini gezerek sevgi gösterilerine karşılık verdi.

Basın mensuplarının bir süre görüntü almasına izin verildikten sonra, sohbet toplantısı Gül'ün gurbetçilere hitabıyla başladı. Gül toplantıya eşi Hayrünnisa hanımla katılırken, bir saat sürmesi beklenen toplantı iki saat 10 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının ardından, dernek temsilcilerini dinlemeye başladı. Dernek temsilcileri başta çifte vatandaşlık olmak üzere Fransa'da yaşadıkları sorunları, temsilcilerden dinledi. Gül'ün temsilcileri dinlerken devamlı not aldığı gözlendi. Dernekler Türkiye ile diyalogun sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi için derneklerin tek çatı altında bir araya gelebilecekleri bir yapılanmanın bir an önce gerçekleştirilmesini isterken, bu yapının da Türkiye'deki bir bakanlıkla koordinasyon içinde olmasını istediler.

GÜL,"BİRBİRİMİZE TAHAMMÜL ETMELİYİZ"

Fransa'daki Alevi dernekleri başkanı Muammer Koç'un Sivas'ta yaşanan ve çok sayıda vatandaşımızın ölümü ile sonuçlanan ve akıllarda 'Madımak olayı' olarak kalan, olayı anımsatması ve Madımak otelinin bir müze haline dönüştürülmesi isteği üzerine salonda başlayan yuhalamalara Cumhurbaşkanı Gül, müdahale ederek, "Birbirimize tahammül etmeliyiz" diyerek salondakileri susturdu. Gül, ardından, hiçbir ayırım yapmaksızın gurbetçilerimizin kardeşlik duyguları içinde geçinmeleri gerektiği uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, dinlendiği Hilton otelinden kültür sarayına hareketi sırasında Fenerbahçe maçının sonucunu koruma müdürü komiser Osman Çangal'dan öğrendi.

CİHAN - 03 Ekim 2007, Çarşamba

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.