Yüksek Mahkeme den türban davasına kabul

Yüksek Mahkeme den türban davasına kabul

Yüksek Mahkeme’den türban davasına kabulAnayasa Mahkemesi, CHP VE DSP’nin türban serbestisiyle ilgili Anayasa değişikliğini iptal...

A+A-

HGKGGYüksek Mahkeme’den türban davasına kabul

Anayasa Mahkemesi, CHP VE DSP’nin türban serbestisiyle ilgili Anayasa değişikliğini iptal istemiyle açtığı davayı kabul etti.

ANKARA - Anayasa Mahkemesi, CHP ve DSP’nin, üniversitelerde başörtüsüne serbestlik getiren 5735 sayılı “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un birinci ve ikinci maddelerinin iptali veya yok hükmünde olduklarına karar verilmesi ve dava sonuçlanıncaya kadar yürürlüklerinin durdurulması” istemiyle açtığı davada herhangi bir eksiklik tespit etmedi ve davayı kabul etti.

Anayasa Mahkemesi heyeti, bugün yaptığı toplantıda, CHP ve DSP’nin açtığı davada ilk incelemeyi yaptı.

Yüksek Mahkeme, başvurunun süresinde ve usule uygun olarak yapıldığına karar verdi.

Davayı kabul eden yüksek mahkeme, raportörün raporunu hazırlamasının ardından daha sonra belirlenecek bir günde anayasa değişikliğinin”iptali veya yok hükmünde kabul edilmesi ve yürürlüğünün durdurulması” istemini karara bağlayacak.

CHP ve DSP, üniversitelerde başörtüsüne serbestlik getiren Anayasa değişikliğinin “iptali veya “yok hükmünde sayılması ve dava sonuçlanıncaya kadar yürürlüklerinin durdurulması” istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu.

CHP ve DSP’li milletvekillerinin yanı sıra Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’in de imzasının bulunduğu 112 milletvekilinin imzasını taşıyan, 58 sayfalık dilekçe, CHP Genel Sekreteri Önder Sav ve Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol, Kemal Kılıçdaroğlu ve Hakkı Süha Okay tarafından Anayasa Mahkemesi’ne verildi.

AA- NTV - 06 Mart 2008 Perşembe

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.