Yüksek yargı mensupları Hacıbektaş'ı ziyaret edecek

Yüksek yargı mensupları Hacıbektaş'ı ziyaret edecek

Yüksek yargı mensupları Hacıbektaş'ı ziyaret edecek    Hacıbektaş, ağustos ayında yapılacak törenlerden önce yüksek...

A+A-

Yüksek yargı mensupları Hacıbektaş'ı ziyaret edecekYüksek yargı mensupları Hacıbektaş'ı ziyaret edecek  
 
Hacıbektaş, ağustos ayında yapılacak törenlerden önce yüksek yargı mensuplarını ağırlayacak. Yargıtay başkanı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu başkan vekili, Yüksek Seçim Kurulu başkanı ve üst düzey yargı mensupları, 3 günlük bir gezi için Nevşehir'e gidiyor. 
 
Yargıçlar, burada semah gösterileri ile karşılanacak. Heyet, daha sonra Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi ve Müzesi'ni ziyaret edecek. Alevilerin büyük ilgi gösterdiği Hacı Bektaş-ı Veli'yi anma törenleri, her yıl ağustos ayında yapılıyor. Siyasilerin ilgi gösterdiği törenlere dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de katılmıştı.

Alınan bilgiye göre aralarında Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Yargıtay daire başkanları, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkan Vekili Kadir Özbek, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muammer Aydın ve Yüksek Seçim Kurulu üyelerinin bulunduğu grup Kapadokya'yı gezecek. Ankara'dan bugün hareket edecek olan heyetin ilk durağı Hacıbektaş ilçesi olacak. Burada Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi ve Müzesi ziyaret edilecek. Daha sonra Gülşehir ilçesi sınırlarındaki 'Açık Saray Harabeleri'ne gidilecek. Grup, aynı günün akşamı Ürgüp'te bir eğlence merkezinde yapılacak olan Türk gecesine katılacak.

Nevşehir, aa - ZAMAN - 30 Mayıs 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.