Yüksekdağ: 1 Kasım'ı tanımama mesajı veriliyor

Yüksekdağ: 1 Kasım'ı tanımama mesajı veriliyor

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Van’da yaptığı seçim çalışması öncesi basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yüksekdağ,...

A+A-

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Van’da yaptığı seçim çalışması öncesi basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yüksekdağ, henüz 1 Kasım seçimleri yapılmadan tartışma konusu olan “3’üncü kez seçim” konusuna ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

HDP’nin 7 Haziran’da maruz kaldığı baskılardan 5 kat daha fazlasını yaşadığını belirten Yüksekdağ, şöyle konuştu:  

‘Karşımızda korsan bir hükümet var’

“Askeri operasyonlarda ısrar edenlerin tek bir amacı vardır, o da yeni bir rejime adım atılmasıdır. Saray fiili olarak yönetime el koymuştur. Seçilmemiş bir başbakan ve hükümet vardır. Karşımızda korsan bir hükümet var. Vekil seçilmeden atanarak oluşturulmuş bir hükümet vardır. 5 aydan bu yana korsan bir iktidar tarafından Türkiye yönetiliyor. Hukuku, anayasayı ayaklar altına alarak Türkiye’yi yönetiyorlar. 82 anayasasını bile geride bırakarak hukuksuzluk yapıyorlar. Türkiye halkalarına facia yaşatıyorlar. Halklarımız 1 Kasım sabahı ne yaşayacağını bilmiyor. Bu korkuyu dayatıyorlar.”

‘1 Kasım’da onlara izin verirsek savaşa çekecekler’

“Cunta yönetimi gibi darbe yapılıyor. AKP hükümeti döneminde cunta darbe döneminden daha gerileri gittik. Cuntayı neredeyse aratacak bir baskı ve faşizan saldırıyla karşı karşıyayız. Karşımızda 1 Kasım seçimlerini de tanımayacak bir yapı var. Türkiye’yi zorla seçime götürenler utanmadan 1 Kasım seçim sonuçlarını tanımayacaklarının mesajını veriyorlar. Demokrasinin son kalan dallarını tutmak için çok daha dik kararlı bir duruş takınmamız lazım, 400 vekil çıkaramadılar diye toplumda savaş fitillerini ateşlediler. Onların 1 Kasım’da kazanmasına izin verirsek, Türkiye halklarını daha büyük bir savaş içerisine çekecekler. Kendilerinin iktidarı için gençlerimizi feda ediyorlar.”

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, ayrıca, “Bugün cumhuriyetin yıl dönümünde saray cumhuriyeti kurmayı hedefliyordular. HDP onların saray cumhuriyeti hayallerini suya düşürdü” dedi.

Yüksekdağ, son olarak da “1 Kasım’da halkımızın desteğiyle başarıyla çıkacağız,” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.