Yüksel'de 'Tezkereye hayır' çağrısı

Yüksel'de 'Tezkereye hayır' çağrısı

Yüksel'de 'Tezkereye hayır' çağrısı   ANKARA (07.10.2008)- Türkiye Barış Meclisi, yarın Meclis gündemine alınacak...

A+A-

Yüksel'de 'Tezkereye hayır' çağrısıYüksel'de 'Tezkereye hayır' çağrısı 
 
ANKARA (07.10.2008)- Türkiye Barış Meclisi, yarın Meclis gündemine alınacak sınırötesi saldırı tezkeresini bugün Yüksel Caddesi'nde yaptığı kitlesel basın açıklaması ile protesto etti. Çok sayıda demokratik kurumun destek verdiği eylemde “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganı haykırıldı.

Türkiye Barış Meclisi'nin çağrısıyla Yüksel Caddesi'nde bir araya gelen kurumlar, kirli savaş tezkeresini protesto etti. Meclis'i sınırötesi tezkeresini görüşmek yerine Kürt sorunun çözümü için adım atmaya davet ettiler. Eyleme TMMOB, KESK, TTB, DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, Genel-İş, İHD, Mazlum-Der, Kürt-Der, 78’liler Birlik ve Dayanışma Derneği, Devrimci 78’liler Federasyonu, Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, Gercüş Belediye Başkanı Esat Üner, PSAKD, Alevi Bektaşi Federasyonu, DTP, ESP, SDP, EMEP, Sosyalist Parti Girişimi, ÖDP, BDP, Halkevleri ve EHP üyeleri katıldı.

Kurumlar adına açıklamayı Yüksel Mutlu okudu. Geçen yıl çıkarılan tezkerenin Kürt sorununun çözümüne ve toplumsal barışa katkı sağlamadığını belirten Mutlu, “İnsanlarımız ölmeye, toplumdaki kamplaşma derinleşmeye devam ediyor. Yazılı ve görsel medya savaş kışkırtılığından vazgeçmeli, bozulmaya başlayan toplumsal barışın tesisi yönünde yayınlara ağırlık vermelidir” dedi.

Linç girişiminin sorumluları bulunmalı

Mutlu; “Sorunu, karakolların yerini değiştirerek çözme eğilimi toplumu yanıltmaktır. Çocuklarımızın öldürülmesine daha fazla seyirci kalmamalıyız. Sorunun sebeplerini sınır ötesinde aramadan önce Ankara’da egemen olan anlayışta aramalıyız. Bir kez daha ifade ediyoruz. Ölüm değil çözüm istiyoruz. Sorunu barışçı yöntemlerle, çocuklarımızı kurban vermeden çözmek mümkün diyoruz. Siyasetçilere, sağ duyulu ve serinkanlı hareket ederek çözüm için inisiyatif üstlenme sorumluluklarını hatırlatıyoruz. Gittikçe yayılan linç girişimlerinin sorumlularının bulunması, yetkililerden kaynaklı ihmal ve suçlar varsa ortaya çıkartılması gerekmektedir” diye konuştu.

Tezkereye hayır

Altınova'da yaşanan ırkçı kışkırtmanın Kürt ve Türk çatışmasına dönüştürülmesini hatırlatan Mutlu, “Meclisi tezkere konusunu görüşmeden önce sorunu bütün boyutlarıyla araştırma ve tartışmaya çağırıyoruz. Acilen özel bir komisyon kurulması ve ardından konuyu görüşmek için oturum düzenlenmesini istiyoruz . Kürt sorununda barışçıl ve demokratik çözüm isteyen bizler, daha çok ölüm, acı, gözyaşı ve yoksulluktan başka bir sonuca yol açmayacak bu tezkereye hayır diyoruz, milletvekillerini ret oyu vermeye davet ediyoruz “ şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından Barış Meclisi’nden temsilciler taleplerini iletmek üzere Meclis'e gittiler. Eylemde sık sık “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Savaşa hayır barış hemen şimdi”, “Ölüm değil çözüm istiyoruz” sloganlar atıldı.

ATILIM - 7 Ekim 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.