Yürekler hâlâ yanıyor

Yürekler hâlâ yanıyor

Yürekler hâlâ yanıyorSivas katliamı lanetlendiSıvas katliamı 16. yılında İstanbul ve Ankara’da düzenlenen etkinliklerle lanetlendi. Katliamın yıldönümü...

A+A-

Yürekler hâlâ yanıyorYürekler hâlâ yanıyor

Sivas katliamı lanetlendi

Sıvas katliamı 16. yılında İstanbul ve Ankara’da düzenlenen etkinliklerle lanetlendi. Katliamın yıldönümü öncesi Beyoğlu Galasaray Meydanı önünde bir araya gelen Özgür Demokratik Alevi Hareketi üyeleri adına yapılan açıklamada “Sıvas katliamının yıldönümü yaklaşırken yüreğimiz halen yaralı ve andıkça kanıyor. Öfkemiz dinmiyor çünkü sorumlular yargı önüne çıkarılmadı” denildi. Ankara’da ise Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği’nin düzenlediği anma etkinliğinde derneğin tiyatro topluluğu “Diriliş” adlı oyunu sahneledi, semah gösterileri yapıldı, ozanlar türkü söyledi ve çocuk korosu sahne aldı.

İSTANBUL/ANKARA (Cumhuriyet) - Sivas katliamı 16. yılında İstanbul ve Ankara’da düzenlenen etkinliklerle lanetlendi.

Katliamın yıldönümü öncesi Beyoğlu Galasaray Meydanı önünde bir araya gelen Özgür Demokratik Alevi Hareketi üyeleri “Sivas katliamını unutturmayacağız” parkartı açarak, “Sıvas’ı unutma unutturma”, “Dersim Maraş Koçgiri unutulmaz hiçbiri” sloganları attı. Grup adına açıklama yapan Hareket Sözcüsü Ergin Doğru, “Sıvas katliamının yıldönümü yaklaşırken yüreğimiz halen yaralı ve andıkça kanıyor. Öfkemiz dinmiyor çünkü sorumlular yargı önüne çıkarılmadı” dedi. Sivas katliamının siyasi sorumlularının yönetimde olduğuna vurgu yapan Doğru, devletin; katliamın gerçek sorumlularını ortaya çıkarmasını istedi. Yargılananların bazılarının belediyelerde çalıştığının ortaya çıktığını anımasatan Doğru, “Sıvas şehitlerini bir kez daha anarken bu barbarca katliamı bir kez daha lanetliyor, 35 özgecanımız önünde saygıyla eğiliyoruz. Özgürlükten, demokrasiden barıştan yana olan herkesi 2 Temmuz’da Kadıköy’de gerçekleştireceğimiz mitinge davet ediyoruz” dedi. Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Özgür Demokratik Alevi Hareketi üyeleri katliamın yıldönümü öncesi Beyoğlu Galatasaray Meydanı önünde bir araya geldi.

Ellerinde kalemleriyle katledildiler

Başkent Ankara’da ise Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği (AKA-DER), Yüksel Caddesi’nde anma etkinliği düzenledi. Etkinlikte, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sıvas katliamında hayatını kaybedenler ile Deniz Gezmiş ve Pir Sultan Abdal’ın isimleri söylenirken, katılımcılar “Yaşıyor” diye bağırdı. AKA-DER Tiyatro Topluluğu’nun “Diriliş” adlı oyunu sahnelediği etkinlikte, semah gösterileri yapıldı, ozanlar türkü söyledi ve çocuk korosu sahne aldı. AKA-DER Genel Merkez Yöneticisi İbrahim Akyol, burada yaptığı açıklamada, “Tam 16 yıl önce Anadolu tarihinin en büyük katliamlarından birini yaşadık. Ellerinde kalemleri, sözleri ve semahlarından başka bir şeyi olmayanlar, bir organizasyonla katledildi” dedi.

Cumhuriyet - 29.06.2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.