Yurtta kalan öğrenciyi Aziz Nesin okuyor diye dövdüler

Yurtta kalan öğrenciyi Aziz Nesin okuyor diye dövdüler

Yurtta kalan öğrenciyi Aziz Nesin okuyor diye dövdüler     Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde (ZKÜ), TKP sempazitanı...

A+A-

Yurtta kalan öğrenciyi Aziz Nesin okuyor diye dövdülerYurtta kalan öğrenciyi Aziz Nesin okuyor diye dövdüler   
 
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde (ZKÜ), TKP sempazitanı Ali Kurt adındaki öğrenci, yurt içinde Aziz Nesin'in kitaplarını okuduğu gerekçesiyle ülkü ocakları bağlantılı 6 kişinin saldırısına uğradı. Burnu kırılan Kurt'un şikayeti üzerine üniversite yönetimi olayla ilgili soruşturma başlattı.

Olayla ilgili bir açıklama yapan TKP Basın Sorumlusu Evrim Bani, "25 Mart tarihinde Ali Kurt adlı arkadaşımız odasına gelen Ülkü Ocakları bağlantılı 2 kişi tarafından dışarıya çağrılmış ve yurt dışında hazır bekleyen 4 kişi ile beraber 6 kişi tarafından saldırıya uğramıştır. Kurt'un burnunda bir kırık saptanmış ve ameliyat sonrasında 10 günlük iş göremez raporu almıştır. Saldırı öncesi Yurt-Kur'la bir bağlantısı olmayan bir öğrencinin yurt içerisine elini kolunu sallayarak girmesi ve yurtta kalan bir öğrencinin dışarıya çıkarılması bu tarz olayların yurt yönetimiyle olan bağını da düşündürmektedir. MHP Ülkü Ocakları bağlantılı kişilerin yurtlar içerisinde istedikleri gibi at koşturmasına izin veren yurt yönetimi bu olaydan açıkça sorumludur" diye konuştu.

Öte yandan 6 kişi tarafından dövülen üniversite öğrencisi Ali Kurt'a yapılan saldırıyı kınayan bir grup öğrenci, üniversite kampusu girişinde basın açıklaması düzenledi. Öğrenciler, "Bizler ilerici, yurtsever ve devrimci öğrenciler olarak üniversiteyi savaş alanına çevirmeye çalışan faşistlere karşı savunarak cevap vereceğiz. Verdiğimiz mücadele eşit parasız eğitim, aydınlık ve bağımsız Türkiye mücadelesidir"dedi.

Birgün Zonguldak - 31 Mart 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.