Yurttan "Kutlu Doğum" Manzaraları

Yurttan "Kutlu Doğum" Manzaraları

Yurttan "Kutlu Doğum" ManzaralarıŞanlıurfa'da Kutlu Doğum Mitingi Şanlıurfa'da, aralarında 2007 yılında yaptığı kutlamalar sırasında...

A+A-

Yurttan "Kutlu Doğum" ManzaralarıYurttan "Kutlu Doğum" Manzaraları

Şanlıurfa'da Kutlu Doğum Mitingi

Şanlıurfa'da, aralarında 2007 yılında yaptığı kutlamalar sırasında sahneye çıkardığı küçük çocuklar nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı'nın tepkisini çeken Mustazaf-Der'in de bulunduğu çeşitli sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek oluşturduğu 'Peygamber Sevdalıları Platformu' kutlu doğum haftası kapsamında miting düzenlendi.  

Şanlıurfa'da, aralarında 2007 yılında yaptığı kutlamalar sırasında sahneye çıkardığı küçük çocuklar nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı'nın tepkisini çeken Mustazaf-Der'in de bulunduğu çeşitli sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek oluşturduğu 'Peygamber Sevdalıları Platformu' kutlu doğum haftası kapsamında miting düzenlendi. Topçu Meydanı'nda düzenlenen miting sırasında yaşları 5 ile 12 arasında değişen beyaz elbise giydirilmiş kız ve erkek çocuklar gruplar halinde platforma çıkıp ilahiler söyledi.

Şanlıurfa'da, aralarında 2007 yılında yaptığı kutlamalar sırasında sahneye çıkardığı küçük çocuklar nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı'nın tepkisini çeken Mustazaf-Der'in de bulunduğu çeşitli sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek oluşturduğu 'Peygamber Sevdalıları Platformu' kutlu doğum haftası kapsamında miting düzenlendi. Topçu Meydanı'nda düzenlenen miting sırasında yaşları 5 ile 12 arasında değişen beyaz elbise giydirilmiş kız ve erkek çocuklar gruplar halinde platforma çıkıp ilahiler söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu, Kutlu Doğum haftası etkinlikleri kapsamında Topçu Meydanı'nda 'Kutlu Doğum mitingi' düzenledi. Öğle saatlerinden itibaren mitinge katılmak için gelen aralarında kara çarşaflı kadınların da bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi, oluşturulan kontrol noktalarında yapılan üst aramalarının ardından alana alındı. Ellerinde dövizler taşıyan çocukların da bulunduğu kalabalıktaki kadın ve erkekler miting alanında ayrı ayrı yerlere alındı. Kalabalığın sık sık tekbir getirdiği miting, Kuranı Kerim okunmasıyla başladı. Daha sonra platforma çıkan Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Hz. Muhammed'in yaşamının tüm insanlığa örnek olduğunu ve herkesin bunu kendi hayatında uygulaması gerektiğini ifade etti. Şanlıurfa'nın peygamber sevdalısı bir kent olduğunu anlatan Göktaş, gösterilen ilginin kendisini mutlu ettiğini belirterek, "Bu sevgi Japonya'da yaşanan tsunami gibi dalga dalga yayılmalı. Ama yıkıcı veya felaket olarak değil, sevgi ve merhamet olarak yayılmalı" dedi.

Göktaş'ın konuşmasının ardından yerel ilahi grupları katılımcılara Türkçe ve Kürtçe ilahiler seslendirdi. Yaklaşık 3 saat süren etkinliğin son bölümünde ise sahneye yaşları 5 ile 12 arasında değişen ve 6 kız çocuğundan oluşan ilahi grubu sahneye çıktı. Hepsi beyaz elbise giymiş olan ve başlarında yeşil bandaj bulunan kız çocukları yaklaşık 15 dakika ilahiler okudu. Kalabalığın ilgisini çeken küçük kız çocuklarının ardından bu kez yaşları yine 6 ile 15 arasında değişen, tek tip giyinmiş başlarında takke bulunan 7 erkek çocuğu sahneye çıktı. Grubun seslendirdiği ilahilerin ardından miting, okunan dua ile sona erdi.

Sondakika.com - DHA - 17 Nisan 2011 Pazar

Öğrenciler, Kutlu Doğum Haftası‘nda Yarıştı

Şanlıurfa‘nın Viranşehir İlçe Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ilköğretim öğrencileri arasında bilgi yarışması düzenledi.

Yurttan "Kutlu Doğum" ManzaralarıMustafa Kemal İlkokulu konferans salonunda yapılan yarışmaya veliler büyük ilgi gösterdi. Yarışmaya İlçe Müftüsü Abdulrakip Arslan, AK Parti İlçe 2. Başkanı İbrahim Çapa, okul müdürleri katıldı. 10 okulun yarıştığı yarışmayı Viranşehir Yatılı Bölge İlköğretim Okulu birinci bitirdi.

İlçe Müftüsü Aldulrakip Arslan ‘’Maşallah öğrencilerimizin başarısı çok güzel, yarışmayı kazanan YİBO öğrencilerini ve diğer öğrencileri kutluyorum.’’ dedi. Böyle öğrencilerin yetişmesinin mutluluk verici olduğunu ifade eden Arslan, öğrencilerin sahip olduğu bilgiden dolayı çok sevindiğini belirtti.

Yarışmada İkinciliği Cumhuriyet İlköğretim Okulu, üçüncülüğü de Göl İlköğretim Okulu kazandı. Birincilere 100’er, ikincilere 75‘er ve üçüncülere ise 50‘şer TL para ödülü verildi. Diğer öğrencilere de Kur’an-ı Kerim armağan edildi.

Dikkathaber.com - 17.04.2011

Siirtliler Kutlu Doğum'da uçan balonla tanıştı

Yurttan "Kutlu Doğum" ManzaralarıSİİRT (CİHAN)- Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Siirt semalarında ilk defa uçan balon uçuruldu. Kutlu Doğum Haftası ile ilgili yarışmalarda dereceye giren çocuklar uçan balonda Siirt semalarında gezinti yaptı.

Halk Eğitim Merkezi'ndeki etkinlikte konuşan İl Müftüsü Faruk Arvas, peygamber sevgisinin Siirt'te doruğa çıktığını belirtti. Arvas, "İlimizde peygamber sevgisi doruğa çıkmıştır. Yaptığımız etkinliklere salonlar yetmiyor. Bu nedenle önümüzdeki yıl daha büyük mekanlarda etkinlik yapmayı planlıyoruz. Bu güne kadar okunan Salavat-ı Şerif'e sayısı bizim tespitlerimize göre 28 milyon adedi aştı." dedi.

Ardından İbrahim Çoban yönetimindeki Gökkuşağı Minikler İlahi Grubu sahne aldı. Minikler birbirinden güzel ilahileri büyük bir maharetle yorumlarken dinleyicileri de duygulu anlar yaşadı.

İlahi grubu dinletilerinin ardından Vali Musa Çolak, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Karamık ve Ağır Ceza Reisi Yıldırım Şafak ve basın mensuplarına 'Kırmızı Gül' ilahisi eşliğinde kırmızı gül verdiler.

Bursa Nilüfer İlçe Müftülüğü tiyatro ekibinin yazıp oynadığı "Asrı Saadetten Manzaralar' adlı oyun sergilendi. Büyük bir beğeni ile izlenen oyunun ardından Vali Musa Çolak oyuncuları kutladı.

SİİRT İLK DEFA BALONLA TANIŞTI

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Siirt ilk defa bir uçan balonla tanıştı. Kapadokya'dan getirilen balon Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencileri Siirt semalarında gezdirdi.

Müftü Faruk Arvas, "Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Siirt'te bir ilki yaşattık. Bu gün yarışmalarda başarılı olan öğrencilerimizi balona bindirerek onları mükafatlandıracağız. Bu tür faaliyetler, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine olan ilgiyi daha da arttırıyor. Peygamber Efendimiz'in bir kutlu doğum hatırası ve sevgisi kalacaktır. Biz de bundan dolayı Efendimizin 'Seni çok seviyoruz' yazı pankartı ile semalarda dolaştırdık. Güzel bir duygu. Önemli olan Efendimizin her yerde ve her zaman anılmasıdır." şeklinde konuştu.

Müftü Arvas yarın havanın uygun olması halinde de balonun uçuş yapacağını sözlerine ekledi.

Balona başarılı öğrencilerin yanı sıra basın mensupları ve müftülük görevlileri de bindirildi. 20 kişi kapasiteli balonun bir tarafına 'Seni Seviyoruz' diğer tarafına ise 'Kutlu Doğum Haftası' yazılı büyük ebatlı bez pankartlar asıldı. Halk, uçan balonu görmesiyle stadyuma akın etti.

Ayhan Mergen adlı vatandaş ise böyle güzel bir etkinliğin Kutlu Doğum'da gerçekleşmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi.

Minik Enes Bedir ise "Efendimizi çok seviyorum ve O'nun balonuna bindim." ifadesini kullandı. 
 
Haberalemi.net - 17.04.2011

Ceylanpınar'da 5 Bin Kişiye Yemek Ziyafeti Verildi

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde geleneksel kutlu doğum ziyafeti düzenlendi. Ziyafete 5 bin kişi katıldı.

Ceylanpınar ilçesine bağlı Aşağı Doruklu köyünde düzenlenen organizasyonunun İlçe Müftülüğü tarafından yapıldığı ve parasal karşılığını köylülerin imece yoluyla hazırladığı ziyafette yaklaşık 5 bin kişi hazır bulundu.

Yemek yapımında çalışan yaşlı bir kadının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için "Yaşasın Erdoğan o bizim babamızdır" sözleri çevrede bulunanlar tarafından takdirle karşılandı.

Ceylanpınar Müftüsü Aslan Çıtır yaptığı açıklamada, müftülük organizatörlüğünde bu yıl altıncısı düzenlenen kutlu doğum ziyafetine gösterilen ilgi ilahi mesaja uygun, bölge halkı arasındaki birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Bölge halkının geleneksel kutlu doğum ziyafetine olan yoğun ilgisi onların Hz. Peygamber'e olan sevgi ve muhabbetlerinin bir göstergesi olduğunu dile getiren Müftü Aslan Çıtır, ziyafette büyük emeği olan köy halkına ve katılımcılara teşekkür etti. İlçe Kaymakamı İlker Özerk Özcan, daire amirleri, ilçe halkı ve civar köylerden yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı kutlu doğum ziyafetinde 5 büyükbaş hayvan, 500 kilo salatalık, 500 kilo yoğurt ve 500 kilo sivri biber kullanıldı.

Haberciniz.biz - 17 Nisan 2011 Pazar

"Kutlu doğum" okullarda kutlanacak!

Neredeyse “ulusal bayram” haline getirilecek olan kutlu doğum haftasını kutlayacaklar arasına okullar da girdi. MEB okullarda uygulanması için çeşitli etkinlikler öneren bir genelge yayınladı. Liseli eylemlerinin olduğu bugünlerde yayınlanan genelgenin zamanlaması düşündürücü.

Yurttan "Kutlu Doğum" ManzaralarıSon yıllarda neredeyse etkinliklere tüm devlet görevlilerinin katıldığı, gittikçe ulusal bayram günü gibi kutlanmaya başlanan “Kutlu Doğum Haftasını” kutlayacaklar arasına MEB’in yayınladığı bir genelge ile okullarda girdi. Geçen yıl yarı resmi bir şekilde yönetmelikte yapılan birtakım değişiklikler ile kutlanan doğum haftası bu sene MEB’den gönderilen etkinlik genelgesi ile resmiyet kazanmış oldu.

Bakanlıktan etkinlik genelgesi

Bakanlığın 7 Nisan 2011 tarihli, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu imzalı genelgesinde bu yıl sene başında uygulanan ahlaki, sosyal ve manevi değerlerin öğrencilere kazandırılması için başlatılan ‘Değerler Eğitimi’ hatırlatılarak şöyle denildi: “4-12. sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi programında merhamet duygusu ile ilgili kazanımlara yer verilmiştir... Öğrencilerimize, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in temel insani özelliklerinden olan merhamet duygusunun güzelliğini yaşatmanın yollarını kazandırmalıyız... Diyanet İşleri Başkanlığı’nca kutlanan ‘Kutlu Doğum Haftası’nda bu yıl merhamet temasının öne çıkarılması kararlaştırılmıştır. Haftanın önemi dikkate alınarak sevgi, saygı ve merhamet duygusunu ön plana çıkaran ve ekte yer alan etkinliklere örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yer verilmesi için gereğini rica ederim.”

İlk defa karşılaşıyoruz

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç Kutlu Doğum Haftası’nın müfredata adım adım girdiğini söyledi. 1 No’lu Şube Başkanı Barış Uluocak ise genelgenin sadece din öğretmenlerine değil, tüm öğretmenlere gönderildiğinin altını çizerek, “Tepki var. İlk kez karşılaşıyoruz diyorlar. Zorunluluk yok ama taşradaki okullar uygulamada zorunluluk hissedebilir” dedi.

Peygamber eve misafir gelirse…

Okullarda uygulanması istenen etkinliklerden bazıları şöyle: "Şiir okuma ve yazma yarışması, afiş yarışması, duvar gazetesi çıkarılması, Japonya’daki çocuklara mektup yazarak onların acılarının paylaşılması, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in eğitim anlayışını konu alan konferans ve seminerlerin düzenlenmesi, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in evimizde misafir olduğu düşünülerek buna göre etkinlik çalışmaları yaptırılabilir."

(soL -Haber Merkezi) - 17.04.2011

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.