Yüzbaşıya Ramazan tehdidi

Yüzbaşıya Ramazan tehdidi

Yüzbaşıya Ramazan tehdidi"Mübarek Ramazan'dan sonra kim olduğumu anlayacaksınız" sözü tehdit sayıldı. Askeri Yargıtay,...

A+A-

Yüzbaşıya Ramazan tehdidiYüzbaşıya Ramazan tehdidi

"Mübarek Ramazan'dan sonra kim olduğumu anlayacaksınız" sözü tehdit sayıldı.

 Askeri Yargıtay, askeri müzede memur olarak çalışan sanığın, telefonla konuştuğu yüzbaşıya, “Mübarek Ramazan çıktıktan 15-20 gün sonra, gözümün içine bakarak kim olduğumu anlayacaksınız, sizinle o zaman görüşeceğim” sözünün "amiri tehdit" suçunu oluşturduğuna karar verdi.

Askeri Yargıtay, kararında, Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı'nda sivil memur olarak çalışan sanığın, amiri konumundaki yüzbaşıya karşı söylediği sözlerin, mağdurun iç huzurunu bozduğuna, korku ve endişeye sevk ettiğine dikkat çekildi.

Kararda, mağdur yüzbaşının, o an için herhangi bir korkuya kapılmadığını, sonra sanık hakkında "takip edip herhangi birşey yapabilir" şeklinde endişeye kapıldığı yönünde beyanda bulunduğu vurgulanak şöyle denildi:

"Tehdidin koruduğu hukuki değer, kişilerin huzur ve sükünudur. Suçun oluşması bakımından tehdit konusu kötülüğün gerkçekleşip gerçekleşmemesi önemli değildir. Tehdidin objektif olarak, ciddi bir mahiyet arzetmesi gerekir. Yani, istenilen şeyin yerine getirilmemesi halinde, tehdit konusu kötülüğün gerçekleşeceği ihtimali objektif olarak mevcut olmalıdır. Mağdurun bu söz ve davranışları ciddiye almamış olması da suçun oluşumuna engel değildir."

09.10.2007 - GERÇEK GÜNDEM

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.