"Yüzde 98 senin gibiyse..."

"Yüzde 98 senin gibiyse..."

"Yüzde 98 senin gibiyse..."AKP’nin Alevi açılımının yeni aşamasına dün Dolmabahçe Başbakanlık ofisindeki toplantıyla...

A+A-

"Yüzde 98 senin gibiyse...""Yüzde 98 senin gibiyse..."

AKP’nin Alevi açılımının yeni aşamasına dün Dolmabahçe Başbakanlık ofisindeki toplantıyla geçildi. Erdoğan’ın, yeni Alevi açılımı ekibiyle birlikte bazı Alevi dernek başkanlarıyla buluşması, gündemdeki sorunlar açısından herhangi bir yeniliğe işaret etmiyorsa da, taktik değişikliği İzettin Doğan sayesinde kamuoyuna duyurulmuş oldu. Doğan Ankara mitingini düzenleyenlerin yüzde 1’lik bir kesim olduğunda ısrarlı.

soL (HABER MERKEZİ) AKP’nin yılan hikayesine dönen Alevi açılımı dün akşam saatlerinde gerçekleşen buluşmayla bir kez daha start aldı. Hükümetin açılım ekibi Erdoğan başkanlığında, Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan, Alevi Vakıfları Federasyonu Doğan Bermek ve Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Rıza Uğurlu ile yaklaşık beş saat görüştü. Görüşmenin ardından açıklama AKP ekinden değil, alçılım gönüllüsü İzettin Doğan’dan geldi.

Doğan toplantıya dair yaptığı değerlendirmede, Alevilerin açılıma sıcak baktığını, karşı çıkan toplamın üç beş kişiyle kurulmuş, temsil yeteneği olmayan örgütler olduğunu iddia etti. Söz konusu örgütlerin Alevilerin yüzde 1’ini bile temsil etmediğini, üstelik de İslam dışı Aleviliği savunduklarını söyleyerek ilginç bir puan toplama çabasına imza atan Cem Vakfı Başkanı, Devlet Başkanı Said Yazıcıoğlu’ndan motive edici bir destek sözü almayı da başardı.

Alevi açılımı ekibinin başındaki Yazıcıoğlu; geçen ay Ankara’da düzenlenen Alevi mitinginde on binlerce Alevinin, AKP hükümetinin politikaları ve açılım hamlelerine karşı gerçek taleplerini dillendirmek üzere sokağa çıkmış olduğunu unutmuş gözüken Doğan’a, “yüzde 98 sizin gibi düşünüyorsa, meseleleri kolay çözeriz” dedi.

Seçim yatırımı olmadığının her iki taraftan da ısrarla vurgulandığı toplantıda, ele alınan ana konunun Aleviler tarafından “bölme ve teslim alma hamlesi” olarak değerlendirilen dedelere maaş bağlama konusu olduğu görüldü. Maaş bağlama vaadinin; cem evlerinin statüsü, zorunlu din dersleri gibi çokça vurgulanan başlıkları eritmek üzere öne çıkarılmaya devam edeceği anlaşılıyor.
 
KAYNAK : Sol.org.tr – 7 Aralık 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.