Zabıta terörüne soruşturma

Zabıta terörüne soruşturma

ABD Elçiliği’nin ‘takipçisiyiz’ açıklamasının ardından, savcılık içki sattığı için esnafı dövdüğü...

A+A-

‘İçki dayağı’nda iki zabıtaya soruşturmaABD Elçiliği’nin ‘takipçisiyiz’ açıklamasının ardından, savcılık içki sattığı için esnafı dövdüğü iddia edilen zabıtalar için harekete geçti

Ankara Başsavcılığı, ABD Büyükelçiliği Başkâtibi Jeff Collins’in “takipçisi olacağız” dediği olayda, içki sattığı gerekçesiyle esnaf Metin Şahin’i dövdüğü iddia edilen Keçiören Belediyesi Zabıta amirleri Ercan Gültekin ile Bayram Şahin hakkında “kasten yaralama” ve “mala zarar verme” suçlarından soruşturma başlattı.

Zabıta ekipleri, Aktepe’de Tekel ürünleri satan bir market işleten Şahin’i, 14 Ağustos gecesi saat 23.00 sıralarında çivili sopalarla dövmüştü. Kameralar tarafından da kaydedilen dayak olayı büyük tepkiye neden olmuştu.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Şahin’in Alevi olduğu için dövüldüğünü öne sürmüştü. Şahin’le görüşen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ateş,   kendisini ziyaret eden Colins’e olayı aktarmıştı. Colins de Ateş’e “Bu konuyu önemsiyoruz, Washington’a aktaracağız. Takipçisi olacağız” demişti.

Savcılığın, dayak olayının kamera görüntüleriyle sabit olmasına karşın resen soruşturmak yerine, suç duyurusu üzerine, olayın üzerinden günler geçtikten sonra harekete geçerek soruşturma başlatması dikkat çekti.

ANKARA Milliyet - 27.08.2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.