Zafer KÖKVER : Gün Birlik Günü

Zafer KÖKVER : Gün Birlik Günü

Zafer KÖKVER : Gün Birlik GünüCiddi iştir herkesin bildiği ama söyleyemediği söylemek. Kolay değildir, krala sen çıplaksın...

A+A-

Zafer KÖKVER : Gün Birlik GünüZafer KÖKVER : Gün Birlik Günü

Ciddi iştir herkesin bildiği ama söyleyemediği söylemek. Kolay değildir, krala sen çıplaksın demek.

Krala çıplaksın demek için,  ya çocuk yürekli olmak, yada doğruları söyleyecek, yada saf bir yüreğe yıkılmaz bir şahsiyete sahip olmak gerekir.

Aslına bakarsanız Herodot'dan bu yana bildiğini, doğruyu söylemek söyleyene pek çok şey kazandırmamıştır. Aksine bu ülkede doğruyu söyleme uğruna nice canlar, Hızır paşalar elinde yitip, darağaçlarında, zindanlarda kaybolup gitmişlerdir.
 
Önümde Hacıbektaş İlçesinde doğruları yazmak adına günlük olarak yayınlanan Suluca Karahöyük Gazetesi var. Şöyle 10 günlüğünü ardı ardına sıraladım. En çok neyi seslendirmişler en çok neyi dillendirmiş diye.

Bir baktım ki gazete de Hacıbektaş Belediye Başkanı Sn. Ali Rıza SALMANPKOĞLU aldığı eleştiriler ile açık ara lider.

Örnek vereyim;

04/08/2008 tarihli Gazetede Eski Belediye Başkanı Mustafa ÖZCİVAN seslenmiş; …Bu güne kadar yapılan tüm eleştirilere kulak tıkayan yönetici arkadaşlara sesleniyorum diyerek; Belediye Başkanını yaptıklarını ve Eleştiriye olan duyarsızlığından bahsetmiş,

05/08/2008 Hacıbektaş Taksici esnafı Belediye Başkanı Ekmeğimizle oynuyorsun bizi aç bıraktın diye veryansın ediyor;

Cevap; Taksiciler bu rezilliği hak etmişler demiş!.

07/08/2008 tarihli gazete manşeti ise Belediye başkanı Ali Rıza SALMANPAKDĞLU' nun Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL'ü Hacıbektaş'a davet ettiği yazıyor.

Bir alt sütunda ise daha dün Abdullah GÜL Çankaya'ya çıkarsa bizim Cumhurumuz olamaz diyen Başkanın eğer ben seçilmez isem şeriatçılar buna sevinecek diyen Burdur'dan seslenen sözünü hatırlatmakta .

Diğer yandan ABF Genel Başkanı Ali BALKIZ'ın  "İŞTE GELDİ GEÇTİ BEŞ YIL" başlıklı yazısında; Belediye Başkanın Hacıbektaş'a Türk İslam Sentezci bir anlayışla Hacıbektaş İlçesi Halkına yeni bir disiplin yeni bir felsefe dayattığını, bu felsefenin ise sonuçta; halkın yaşamını kışlaya dönüştürdüğünü, esnafa ise  kan ağlattığını ifa ederek,  Belediye Başkanını en büyük suçunun da bu zihniyete paralel olarak Hacıbektaşı Alevilere kapatmak olduğunu, tören dönemlerinde sokakların caddelerin  etrafın incik boncuk satıcılarına kalıyor der.

Ve ilave eder;  Belediye Başkanına Seçim Bildirgesinde söz verdiği teminatı olduğu şeylerin arkasında durmaya davet eden yazıyı okuduk.

08/08/2008 Tarihli gazetede ise Recai AKSU ; Alevi Bektaşi toplumunun taleplerini istemek için bölünelim (Bölünmeyelim) diye çağrısını okudum

Gazi BARAN köşesinden; Hacıbektaş Belediye Başkanına sesleniyor; Pişkin ekmek sağlıklı ekmek kaliteli ekmek yiyemiyoruz diye sesleniyor

Köşesinden; Uğur EROĞLU Hacıbektaş da son 4 yıl içerisinde yaşanan gergin huzursuzluk ortamının artık son bulması için yakarışını izliyoruz..

11/08/2008 tarihli  Gazetedenin başlığı ise; "SALMANPAKOĞLU AKP'lileri davet etti Alevleri yok sayıyor" başlığı ön planda idi.

Aynı tarihli Gazetede ABF Başkanı Ali BALKIZ'ın ; SALMANPAKOĞLU'nu eleştiren yazısında ; "Alevilerin oradan kendilerini ifade etmelerini engelledi. Aleviliğin evrensel değerleriyle bağdaşmayan etkinlikler düzenliyor, umarız bu sene bu Belediye Başkanın görevdeki son yılı olur, Alevilerin Hacıbektaş halkının çektiği yeter" Diyen sözlerini okuduk.

Aynı tarihte yine Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Fevzi GÜMÜŞ ise, Belediye Başkanını bize karşı olan tutumu Alevi kültür ve inancı ile bağdaşmıyor. Hacıbektaş'ı inin cinin top oynadığı bir ortama sürüklemeye kimsenin hakkının olmadığı ifade ederek . Alevi Toplumu Belediye Başkanı Sn. Alirıza SALMANPAKOĞLU' ndan rahatsızdır diye seslenişini okuduk.

Yazılar uzayıp gidiyor.

Genel kanı şu; Hacıbektaş Belediye Başkanı Hacıbektaş'a Hacıbektaşlıya, Alevi'ye Bektaşi'ye kendini sevdirememiş yaptığı icraatlar ile Alevi'ye Bektaşi'ye Serçeşmeyi zindan etmiştir.

Tören konuşmasında birlik beraberlik vurgusu yapan, sözde Alevi Bektaşi sorunlarından bazılarını seslendirmekle milletin ağzına bir parmak bal çalmak arasında bir fark olmadığını, o kürsüden konuşunca her şeyin olduğunu bittiğini, milletinde böyle anladığını düşünmek gaflet hatta cehalete delalettir.!.

Hubyar Sultan Derneği'nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi nezdinde yaptığı başvuru aldığı sonuç çarşaf çarşaf beş sütuna manşet bütün gazetelerde yayınlandı. Din dersi konusunun Alevi Bektaşi Örgütlerinin öz verili çalışmaları sayesinde bu konunun geldiğini halk biliyor da Sn Belediye Başkanı siz bilmeyeceksiniz, olurmu öyle şey .

Alanlardaki din dersi gibi cem evi söylemleri ile sözde milletin gözünü boyuyor, gönlünü alıyorsunuz:  Peki Sayın Başkan yarın bir şey olup da; size oradan birileri sormazlar mı? Sayın Başkan sen bu talepleri kim için istiyorsun, sen kimleri temsilen böyle talepleri seslendiriyorsun diye.

Sayın Başkan bu talepleri kendin için istiyorsan o iş başka, yok Aleviler Bektaşiler için istiyorum diyorsan o zaman iş değişiyor. Siz sözde haklarını istediğiniz adamlarla küskünsünüz dargınsınız. Onları şucu bucu diye nitelemiş, beğenmemiş yok saymış, onlara Hacıbektaş'ı yasak şehir ilan etmişsiniz.

Peki siz bunları yaparken onlarda sizin bu sözde samimiyetinize ve size asla vermedikleri vekaletlerine inanırlar mı hiç?.

Alevi Bektaşilerin Örgütleri ve bu örgütlerin kendi temsilcileri varken yetkililer nezdinde sizden sorunları konusunda aracı olmanızı isteyen olurmu? Ben sanmam sizde sakın sanmayın. Yani Millet sizin kara kaşınıza kara gözünüzün hayranı değil..

Ayrıca bir yerde kürsüden konuşmanın sorunu ne kadar çözeceği gerçeği de malum. Sayın Başkan;  inanmaz iseniz alın bakın önceki dönem belediye başkanlarının açılış konuşmalarına neyi çözmüş. Orda konuşma yapan yetkili etkililer ne yapmış ve ne sözler vermiş.

Bunun yanı sıra çözüme ulaşan hususlar kim nerde ve nasıl ve kimler tarafından gerçekleştirilmiş veya gerçekleşmesi için nerelerde ve kimler ne gibi caba harcamış bence iyice bu konuyu incelemek ve anlamak gerekir.

Size soruyorum. Çözümlerin tek muhatabı olan Alevi Örgütlerini dışlayarak acaba nereye kadar gidebilirsiniz.

Daha dün Muharrem ayında muharrem orucunda çalgılı, türkülü, içkili gece düzenleyen HAYOKDER (HEKDER) alevi sorunlarının çözümünde size önder mi olacak. Kendilerini inanç derneği olarak görmeyen ama yeri geldiğinde Serçeşmede tek söz sahibi yapılan HEKDER'le nereye ve ne kadar yol alabileceğiniz dünde ve şu ana kadar inanç dünyası için yaptıklarında zaten gizli.

Süha Savaş Düğün Salonun da Dünyanın her tarafından pırıl pırıl gençler toplanmış Genç Alevi Forumu oluşturmuşlar Alevi Bektaşi Kültürüne evrensel bakış acısıyla Alevi gençlerin sorunlarına ve ülkelerinin sorunları hakkında duyarlılıklarını paylaşıyorlar .

Bu etkinlikten haberiniz varken siz neredesiniz HEKDER nerede sayın Başkan.

Gerçi siz AKP'ye  kapı açmakla meşguldünüz. Gençlerin sesini feryadını duymadınız. Bilesiniz ki  AKP ve yandaşlarına açtığınız makam verdiğiniz her sır ve yaktığınız her çırağ,  Serçeşmenin Sır sahipleri tarafından her bir kapı kapatılacak, her bir sır kaldırılacak, her yaktığınız çırağ tek tek söndürülecektir.

Aslında Gün Hızır paşalardan kurtulma günü. Kral Çıplak deme günüdür.

Bu yüzden sizden ilk ve son defa olarak rica ediyorum bu bedenden sıyrılınız, Alevi Bektaşi Örgütleri ile Aleviler ile barışınız. Hacıbektaş'ın imarı, sosyal kültürel yapısının gelişimi ülkede yaşayan diğer Alevi Bektaşilerin katkıları ve çalışmaları ile olacaktır.

Düşünün Hacıbektaş'a yüksek okul açıldı. Açılışında  bir sürü emeğiniz oldu fakat gelinen sonuç ortada Hacıbektaş da bir yüksek okul var . Varda örgencileri nerde öğretmenleri nerede .
 
Herkesin bildiği ama söyleyemediği gerçek ne ; Öğrencilerin 3/2 sinden fazlası Nevşehir İlinde yatılı kuran kurslu bedava yurtlarda herhangi bir ulaşım ücreti dahi vermeden kalıyorlar. Bu manada bu okula bu okul örgencisi için tahsis edilen yurt ortada, konan emek maalesef zayi.

Yakın gelecekte açılması planlı olan 4 yıllık okulun yetişmemesi gündemde. Bu sene Üniversite bütçesinden alınacak paralar ile okulun açılması mümkün görünmüyor. Okulun açılışının 2009 yılına ertelenmesi gerekiyor.

Diğer yandan yeni yapılan nüfus sayımı ile Hacıbektaş'ın nerdeyse köy kategorisinde  sayılması ile genel bütçeden aldığı payın yarı yarıya azalması Hacıbektaş'ın ve Hacıbektaşlının önüne yığınla sorunun oluşmasına neden olacağı acık .

Belediye vermiş olduğu hizmetlere zam yaparak neyi nereye kadar götürebilir, bu husus da açık ve net. Hiçbir yere.

O halde; Hacıbektaş 12 ayı inanç turizmi ve diğer gezi turizmin alternatif noktası olmak zorundadır.Bu husus ise, yine Hacıbektaş Belediyesi ve Alevi Bektaşi Örgütlülüklerinden uzlaşması ve ortak çalışmasından geçeceği  açıktır.

Belediye Başkanı olarak bu savaş durumunu bir yana bırakarak Alevi Örgütlülükleriyle bir an önce barışmalı ortak bir plan ve program dahilinde Alevi Örgütlerinden bu taşın altına ellerini sokmalarını istemelisiniz.

Alevi Bektaşi Örgütlerini çağırın bir toplantı yapın geçmişi geçmişte bırakarak bugün Hacıbektaş için ne yapabiliriz sorusunu ortaya koyun. Özellikle Hacıbektaş da merkeze yakın sokakların alanların düzenlenmesi yeniden adlandırılması (ABF Sokağı, Pir Sultan Sokağı) gibi ve yeni alevi örgütlülükleri ile Hacıbektaş' a düzenlenecek inanç turizminde insanların konaklama ve ibadet ihtiyaçlarını giderme maksatlı  cem evlerinin yapılması ve diğer 12 ay ziyaret ve konaklama ev sahibi olma koşullarının oluşturulması örgütlerin yıllık çalışmalarında bu hususa göre planlamaları sağlanması gibi öncelikli konular hemen ele alınmalıdır.

Lütfen Alevi Örgütlüklerine bu manada zemin hazırlayın onlarda maddi manevi olarak  bu çıkışınıza sessiz kalacaklarını inanmıyorum, mutlaka  sahip çıkacaklardır eminim.

Siz onlara sahip çıktıkça sizin ve sizin nezninizde Hacıbektaş ve  Hacıbektaş Belediye Başkanlığı saygınlığı inanın  kat ve kat artacaktır.

Sulucakarahöyük Gazetesi
HACIBEKTAŞ- 19 Ağustos 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.