Zafer Üskül : Öğrencileri sorgulamadım

Zafer Üskül : Öğrencileri sorgulamadım

Zafer Üskül: Öğrencileri sorgulamadımAKP'li Zafer Üskül: Dini baskı gördüğü iddia edilen öğrencilerle rapor...

A+A-

Zafer Üskül : Öğrencileri sorgulamadımZafer Üskül: Öğrencileri sorgulamadım

AKP'li Zafer Üskül: Dini baskı gördüğü iddia edilen öğrencilerle rapor için görüştüm.

Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve AKP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Zafer Üskül, okul pansiyonunda kendilerine “dini baskı” yapıldığı gerekçesiyle okullarından ayrıldıkları iddia edilen öğrencileri sorgulamadığını, “inceleme” için görüştüğünü söyledi.

Meclis’te yazılı bir açıklama yapan Prof Üskül, komisyondan aldığı yetki ile üç AKP milletvekiliyle birlikte iddiaları araştırdıklarını ve bu konuda bir rapor hazırlayarak komisyona sunacaklarını belirtti.

Prof. Dr. Üskül, CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş’in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması isteğiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdiğine de dikkat çekerek, Ateş’in, “Sayın Zafer Üskül, hangi görev ve yetkiyle Amasya’nın Böke Köyü’nde dört kız öğrenciyi sorgulamıştır? Bu görev ve yetkiyi siz mi verdiniz veya kim vermiştir?” diye sorduğunu hatırlattı.

-“İDDİALARI İNCELEMEK İÇİN GİTTİK”-

Prof Üskül, yazılı açıklamasında, “Zafer Üskül, Amasya’nın Böke Köyü’nde dört kız öğrenciyi sorgulamamıştır” dedi.

Üskül, İnsan Hakları Komisyonu’nun 1 Ekim 2007 tarihli birinci toplantısında, Başkanlık Divanı’na verilen yetki uyarınca, Başkanlık Divanı’nin 22 Kasım 2007 tarihinde aldığı karara göre AKP İstanbul Milletvekili Halide İncekara, AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş ve AKP Denizli Milletvekili Mithat Ekici ile birlikte Amasya Kız Meslek Lisesi, Amasya Anadolu Kız Meslek Lisesi ve öğrenci pansiyonunda öğrencilere dini baskı yapıldığı iddialarını incelemek üzere Amasya’ya gittiklerini bildirdi.

-“KOMİSYONA RAPOR SUNULACAK” -

Üskül, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu alt komisyon üyeleri, iddiaları incelemek üzere, okul ve pansiyon yöneticileri, okulun öğretmenlerinin bir bölümü, yirmi dolayında öğrenci, okuldan ‘dini baskı’ nedeniyle ayrıldığı iddia edilen öğrenciler ve onların velileri, okul kantininin işletmeci ve çalışanları ile yaklaşık kırk dolayında insanla görüşerek bilgi toplanmıştır. Alt komisyon, raporunu en kısa zamanda hazırlayarak TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na sunacaktır.”

Üskül, komisyonun görevini yaparken, Başbakan ya da kendi dışında herhangi bir kurumdan ya da kişiden talimat almadığını belirterek, “Görevini ve yetkisini kuruluş kanunundan ve kendi organlarının kararlarından alır” dedi.

ANKA - 26.11.2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.