ZAMAN, F 16'lara kablo çekti

ZAMAN, F 16'lara kablo çekti

ZAMAN, F 16'lara kablo çektiTelekom’da süren grev nedeniyle basınımızda ilginç haberler yer almaya başladı.İşçilerin...

A+A-

ZAMAN, F 16'lara kablo çekti ZAMAN, F 16'lara kablo çekti

Telekom’da süren grev nedeniyle basınımızda ilginç haberler yer almaya başladı.

İşçilerin fiber optik kabloları kestiği için F-16’larla haberleşmenin sağlanamadığı, uçakların Malatya ve Adana’daki alanlara yönlendirildiği yönündeki haberler Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen bazı gazetelerde yer aldı.

Haberlere göre ‘Savaşan Şahinler’le haberleşme Telekom hatlarından yapılıyordu… Ve “muhabere” kesildiği için uçaklar başka alanlara yöneldi. Oysa gerçek farklı.

Haberlere göre ‘Savaşan Şahinler’le haberleşme Telekom hatlarından yapılıyordu… Ve “muhabere” kesildiği için uçaklar başka alanlara yöneldi. Oysa gerçek farklı.

Uçaklara kablo hattı hiçbir zaman çekilmedi. Uçaklar, hem de Aselsan’ın ürettiği hava-hava ve hava-yer telsizleri kullanıyorlar. Bu telsizlerin bir kablo bağlantısı da yok. Aselsan da bu konuda o kadar başarılı ki telsizlerini ABD’ye bile satıyor. Bu haberleşme sistemleri savaş koşulları düşünülerek üretilmiş, yani dayanıklı.

Savaş uçakları kule ile, yerdeki diğer platformlarla haberleşmesini kablolu bağlantı ile değil adı üstünde “telsizle” yapıyorlar. Pilotlar diyor ki, “Eğer kule sağlamsa inmemiz için yeterli. Kokpite bağlı fiber optik ya da herhangi bir kablo yok…”

ZAMAN GAZETESİ YAZMIŞTI

Öte yandan, "F 16'lar grev yüzünden inemiyor" başlıklı haberler, Fethullah Gülen Cemaatinin yayın organı Zaman tarafından uyduruldu.

Grevin başından beri işçilerin aleyhine yaptığı haberlerle dikkat çeken Zaman'ın bu tavrı, "objektif gazetecilik" ilkelerinin bu kurumda hiçbir anlamının olmadığını ortaya koydu.

Konuyla ilgili GERÇEK GÜNDEM'e bilgi veren üst düzey bir yetkili ise, "Zaman'da çıkan haberlerin nedeni belli. Grevi kırmak istiyorlar. Türk Telekom en büyük reklamverenlerden. Grev dolayısıyla, reklam akışını da sağlama almak istiyorlar. Ayrıca grevi bu tür yöntemlerle bitirtip hükümeti de rahatlatmak istiyorlar" dedi.

Aynı yetkili sözlerini şöyle sürdürdü: "Diyarbakır'da yaşanan aksama, F 16'larla ilgili değildi. O gün, hacca gidecek olan yurttaşlar bir sorun yaşamış.Dataları besleyen ağda bir aksama meydana gelmiş. Telekom işçileri bunu zaten giderdiler. Bu tür sorunlar her zaman yaşanır."

15.11.2007 - GERÇEK GÜNDEM

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.