Zaman Gazetesi Cem Vakfı'na Kucak Açtı

Zaman Gazetesi Cem Vakfı'na Kucak Açtı

Zaman Gazetesi Cem Vakfı'na Kucak AçtıFettullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen Zaman Gazetesi, Cem Vakfı-Alevi İslam Din Hizmetleri...

A+A-

Zaman Gazetesi Cem Vakfı'na Kucak AçtıZaman Gazetesi Cem Vakfı'na Kucak Açtı

Fettullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen Zaman Gazetesi, Cem Vakfı-Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Rıza Uğurlu’nun Alevi kurumlarına pervasızca saldıran yazısına sayfalarını açtı. Başbakan Erdoğan’ın Dolmabahçe’de Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan ile görüştüğü gün Zaman Gazetesi "Yorum" sayfasında yayınlanan bu yazı Alevi kamuoyunun dikkatinin bir kez daha Fettullah Gülen ile Cem Vakfı ilişkilerine yönelmesine neden oldu.  

Bir süre önce Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan’ın  Fettullah Gülen ile ilgili övgü dolu sözleri kamuoyunda Cem Vakfı’nın Fettullah Gülen Cemaati ile bir bağı olduğu kuşkusunu doğurmuştu. İzzettin Doğan kısa bir süre önce Vatan Gazetesi'nin kendisiyle yaptığı röportajda 'Nazım Hikmet'e yapılan Fettullah Gülen'e yapılmasın' diyerek şu övgü dolu sözleri sarf etmişti;  “Fettullah Hoca'yı tanırım. Saydığım bir insan. Onu İslam'la ilgilenen bir düşünür, bir filozof olarak görüyorum. Birkaç defa görüştük, konuştuk, kendisi geldi. Fettullah Hoca ile konuşmak, dost olmak bence bir sakınca değil... Onun öcü gibi gösterilmesi yanlış. Fettullah Hoca kendi alanında bilge bir kişi.

Zaman Gazetesi’nin Cem Vakfı Dedesi Ali Rıza Uğurlu’nun yazılarına yer vermeye başlaması bu kuşkuların artmasına neden oldu. Ali Rıza Uğurlu “İncinsek de incitmeyeceğiz”  başlıklı yazısında “Alevilik bir taraftan gündemde tutularak, varmak istediğimiz asil hedeflerimiz, kutsal amaçlarımız saptırılmak istenmekte, hakkın dile gelmesi önlenmekte ve inancımızla hiç ilgisi olmayan kişi ve kuruluşların boşuna gayretleriyle ortam ve zihinler bulandırılmaktadır.” Sözleriyle Alevi kurumlarını Zaman okurlarına şikayet etti. Alevilerin Diyanette temsil edilmesi ve Alevi dedelerine maaş bağlanması gibi Aleviliği bitirecek uygulamaları reddeden Alevi kurumlarını suçlayan  Uğurlu “Bununla varmak istedikleri nokta, hukukî zeminlerde bize tanınması düşünülen doğal haklarımız, güya bu çalışmalarla sekteye uğratılmak istenmektedir. Ancak hakkın gerçekleşmesine kimse engel olamayacaktır.” diyerek AKP’nin sahte Alevi açılımına sahip çıktı.

Şimdi iyi niyetle bir şeyler yapılmaya kalkılınca, neden rahatsız oluyorlar?” diyen Ali Rıza Uğurlu, AKP’nin Alevi inancına ters politik girişimlerini “iyi niyetli girişimler” olarak niteledi.

Önce bayrak problemini çıkardılar, tutmadı. Atatürk problemini çıkardılar, tutmadı. İnanç problemini çıkardılar, tutmadı... Dedesiz Alevilik olsun dediler, tutmadı.” Diyerek akıl almaz suçlamalarda bulunan Uğurlu, Zaman Gazetesi sayfalarını Alevilere saldırmak için pervasızca kullandı.

Aleviliğin İslam anlayışını siyasallaştırıp tartıştırdılar.” Diyen Uğurlu, her seçim öncesi Alevi oylarını MHP ve AKP gibi partilere pazarlamaya çalışan ve aslında Alevi inancını oya tahvil eden kişinin bizzat İzzettin Doğan'ın kendisi olduğunu görmezden geldi. “AKP’ye oy verdim ama pişmanım” diyenin İzzettin Doğan olduğunu çabuk unuttu. 80 öncesinin Ülkücülerini, günümüzün siyasi parti liderlerini Cemlere davet edip konuşturan, Cemlerimizi siyasi şov alanına çevirenin başında bulunduğu kurum olduğunu hatırlayamadı.

KAYNAK : Alevihaber.com – 7 Aralık 2008

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler