ZAMAN Gazetesi : Cumhuriyet'in haberine kaynağından yalanlama

ZAMAN Gazetesi : Cumhuriyet'in haberine kaynağından yalanlama

ZAMAN Gazetesi : Cumhuriyet'in haberine kaynağından yalanlamaAlevi ve Sünniler arasında ayrımcılık yapıldığı iddia edilen Büyükdikili...

A+A-

ZAMAN Gazetesi : Cumhuriyet'in haberine kaynağından yalanlamaZAMAN Gazetesi : Cumhuriyet'in haberine kaynağından yalanlama

Alevi ve Sünniler arasında ayrımcılık yapıldığı iddia edilen Büyükdikili Köyü İlköğretim Okulu'nun idarecileri, taşımalı eğitimin yönetmeliğe göre yapıldığını söylediler.

Cumhuriyet gazetesi, ülkenin birlik ve bütünlüğüne zarar verecek yalan haberlere devam ediyor. Adana'nın merkez Seyhan ilçesine bağlı Büyükdikili Köyü İlköğretim Okulu'nda eğitim gören Alevi çocuklara ayrımcılık yapıldığını iddia eden gazeteye yalanlama bizzat Alevi vatandaşlardan geldi. 

Çocuklarına ayrımcılık yapıldığı ileri sürülen Kuyumcular köyü sakinleri, Alevi oldukları için kızların servise alınmadığı, yemek verilmediği yönünde açıklama yapmadıklarını söylediler. Köylüler, Sünni olan komşu Karakuyu köyünün öğrencilerinin de aynı hizmetleri alamadığını dile getirdiler. Cumhuriyet'in 'Alevi öğrencilere baskı' başlıklı haberine kaynak gösterdiği kız öğrenciler Özge A., Ceylan B. ve İmren T., gazetenin muhabirine Alevi oldukları için baskı gördüklerini söylemediklerini, sadece servis ve yemek hizmeti alamadıklarını anlattıklarını kaydetti. Gazetenin, açıklamalarını çarpıttığını belirten öğrenciler, "Biz sadece yurtta kalmak istemediğimizi söyledik." şeklinde konuştular. Gazetenin haberinde kaynak gösterilen Kuyumcular köyü esnafı Feyiz Mutlu ise baskı yapıldığı yönündeki haberin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Bizim köy gibi Sünni olan komşu Karakuyu köyü öğrencileri de servis ve yemek hizmeti alamıyor. Ben din derslerine cami imamının girmesini istemediğimizi belirttim." diye konuştu.

Köylülerden Savaş Aşır ve Seycan Asil de bugüne kadar çocuklarına Alevi olduğu için bir ayrımcılık ve baskı yapıldığını görmediklerini ifade etti. Okul yöneticileri ise Türkiye genelinde uygulanan taşımalı eğitim yönetmeliğinin aynen uygulandığını belirtti. İdareciler, yönetmelik gereği ilköğretim 6., 7. ve 8. sınıf kız öğrencilerinin taşınamayacağını, bunun için il ve ilçe idarecilerinin belirlediği yatılı okulda okumaları gerektiğinin belirtildiğini hatırlattı.
 
Ali Akçoban
ZAMAN - 27 Aralık 2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.