Zaman'da Büyük Skandal

Zaman'da Büyük Skandal

ZAMAN'DA BÜYÜK SKANDAL : Kredi kartında puan vurgunu Şok gelişme: Kredi kartı vurgunu yapan 30 kişiden 12'si "Zaman"da çalışıyor!Paravan...

A+A-

kkjkjjZAMAN'DA BÜYÜK SKANDAL : Kredi kartında puan vurgunu

Şok gelişme: Kredi kartı vurgunu yapan 30 kişiden 12'si "Zaman"da çalışıyor!

Paravan peyzaj şirketi kurup, çevresindekilerden topladığı kredi kartlarıyla hayali işlemler yaparak 4 yılda 2 milyon YTL’lik puan toplayan Yusuf Karataş, bankaların şikayeti üzerine İstanbul Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

ZAMAN Gazetesi satın alma bölümünde çalışan Yusuf Karataş’a kredi kartını vererek dolandırıcılığa ortak olduğu öne sürülen, 12’si Zaman Gazetesi’nin idari departmanlarında görevli 30 kişi gözaltına alındı. Polis, Yusuf Karataş’ın Bayrampaşa’daki paravan peyzaj şirketindeki aramada, çeşitli isimlere çıkarılmış 54 kredi kartı bulundu. İnanılmaz dolandırıcılık öyküsü polisin yaptığı tespitlere göre şöyle gelişti:

Yusuf Karataş, 4 yıl önce paravan bir peyzaj şirketi kurdu. Bankalarla görüşerek, kredi kartıyla alışveriş eden müşterilerine ekstra puan verilmesi için anlaştı. Çevresindeki kişilerin kredi kartlarını alan Yusuf Karataş, bu kartlarla slip çekerek hizmet vermiş gibi işlem yaptı. Ay sonlarında düzenli olarak, aslında yapılmamış hizmetlerin parasını zamanında bankaya ödeyen Yusuf Karataş, kredi kartlarından puan kazanmaya başladı. Kazanılan uçak bileti gibi promosyonları da, turizm şirketlerine sattı. 3 yıl içinde büyük bir ustalıkla bonus kazanmaya devam eden Yusuf Karataş, son bir yıl içinde, aynı kişilerin kartlarıyla peş peşe yüklü işlemler yapdı. Aynı müşterinin bir yılda 8 kez peyzaj yaptırması, bankaların gözünden kaçmadı.

4 yılda 2 milyon YTL civarında bonus kazandığı tespit edilen Yusuf Karataş’ın banka hesabında da 900 bin YTL bulunduğu belirtildi. Savcılık kararı ile bu para da bloke edildi. Yusuf Karataş’ın kart sahiplerine de düzenli olarak ödemeler yaptığı öne sürüldü. Gözaltına alınan 2’si kadın 31 kişi Eyüp Adliyesi’ne gönderildi. Yapılan incelemelerde, kredi kartı işlemlerinin faturalarla desteklenmediği belirlendi.

Toygun ATİLLA/İSTANBUL
Hürriyet - 25 Şubat 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.