Zarakolu nun davası ertelendi

Zarakolu nun davası ertelendi

Zarakolu'nun davası ertelendiErmeni tehcirini konu alan "Gerçek Bizi Özgür Kılacak" adlı kitapta "Türkiye Cumhuriyeti'nin...

A+A-

Zarakolu nun davası ertelendiZarakolu'nun davası ertelendi

Ermeni tehcirini konu alan "Gerçek Bizi Özgür Kılacak" adlı kitapta "Türkiye Cumhuriyeti'nin alenen aşağılandığı" gerekçesiyle Türk Ceza Kanunu'nun 301'inci maddesinden yargılanan yayıncı Ragıp Zarakolu'nun davası ertelendi.

2005'te açılan ve Zarakolu'na 3 yıla kadar hapis cezası verilmesinin istendiği davadan bugün karar çıkması bekleniyordu.

Ancak savunmanın talebiyle dava 31 Ocak tarihine ertelendi.

Duruşmadan önce Reuters haber ajansına konuşan Zarakolu ise İfade özgürlüğünün kısıtlanmasına karşı çıktığını belirtti.

Zarakolu George Jerjian imzalı kitap için "Bu kitabı ben yazmadım. Ancak Türk halkının Ermeniler'in ne düşündüğünü bilmeye hakkı var" dedi.

Zarakolu ayrıca duruşmadan herhangi bir mahkumiyet kararı çıkarsa kararı temyiz edeceğini de belirtti.

Ragıp Zarakolu, TCK'nin 301'inci maddesinin çok tehlikeli bir yasa olduğunu söyledi gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesini örnek göstererek "Aşırı milliyetçi çeteler tarafından linç edilmenin ya da öldürülmenin yolunu açıyor" dedi.

Türkiye'yi ziyaret eden Avrupa Parlamentosu İnsan Hakları Alt Komitesi Başkan Yardımcısı Richard Howitt DE Türk hükümetinin 301'inci maddenin kaldırılacağı sözünü verdiğini hatırlattı ve "Barışçıl yollarla görüşlerini açıklayan yazarlar hiçbir şekilde hapsdilmemeli. Türk hükümeti bunu anladı. Şimdi parlamonto değişikliği yapmalı ve Türk mahkemeleri bu karara uymalı" dedi.

BBC- Türk / 06.12.2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.