Zavar'ın ağır hastalığına dikkat çektiler

Zavar'ın ağır hastalığına dikkat çektiler

Zavar'ın ağır hastalığına dikkat çektiler‘TEDAVİ OLMA HAKKI TANINSIN’İstanbul Haber Servisi - Ankara Sincan F Tipi Cezaevi’nde...

A+A-

Zavar'ın ağır hastalığına dikkat çektilerZavar'ın ağır hastalığına dikkat çektiler

‘TEDAVİ OLMA HAKKI TANINSIN’

İstanbul Haber Servisi - Ankara Sincan F Tipi Cezaevi’nde yatan Odak dergisi eski yazıişleri müdürü Erol Zavar’ın ağır hastalığına dikkat çekilerek “sağlıklı koşullarda yaşama ve tedavi olma hakkı” tanınması istendi. 2001 yılından bu yana çeşitli F tipi cezaevlerinde yatan ve mesane kanseri olan Erol Zavar’ın durumuna dikkat çekmek için oluşturulan “Erol Zavar’a Yaşama Hakkı Koordinasyonu” üyeleri, Galatasaray’da gösteri yaparak F tipi cezaevlerindeki sağlık ve yaşam hakkı ihlallerine dikkat çektiler.

Gösteride konuşan koordinasyon üyelerinden Ebru Mıhçı, Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan Kuddusi Okkır’ın kanser hastalığı nedeniyle yaşamını yitirmesinde F tipi cezaevleri koşullarının büyük bir etken oluşturduğunu ve Okkır’la aynı durumu paylaşan çok sayıda hasta tutuklu ve hükümlü olduğunu belirtti. Zavar’ın da bu kişilerden birisi olduğunu söyleyen Mıhçı, “Zavar’ın durumu Okkır’ınkinden biraz daha farklıydı. Onun tanısı tutuklanmadan önce konmuş ve tedavi anlamında ne yapılması gerektiği biliniyor, 16 aydır da uygulanıyordu. Ama F tipi cezaevlerine kapatılan herkesin karşı karşıya kaldığı ihmalkâr ve hoyrat yaklaşımdan Zavar da payına düşeni aldı. Elindeki tüm rapor ve epikrizlere karşın yetkilileri mesane kanseri olduğuna ve 3 ayda bir sistoskopi uygulanması gerektiğine inandırması tam 37 ay aldı. Bu tarihten sonraki 18 ameliyatta ise vücudundan 50’nin üzerinde tümör alındı” dedi.

Mıhçı, sayısız basın açıklaması, imza kampanyası düzenlemelerine karşın duyarsız kalan yetkililere Zavar’ın tedavi edilmesi için çağrıda bulundu.
 
Cumhuriyet - 14.07.2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.