Zeki Sezer : Sayın Başbakan, sen işine bak ve Alevilerin üzerinden elini çek

Zeki Sezer : Sayın Başbakan, sen işine bak ve Alevilerin üzerinden elini çek

Zeki Sezer : Sayın Başbakan, sen işine bak ve Aleviler’in üzerinden elini çekDSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ağırlıklı olarak Doğu ve Güneydoğu’dan...

A+A-

Zeki Sezer : Sayın Başbakan, sen işine bak ve Aleviler’in üzerinden elini çekZeki Sezer : Sayın Başbakan, sen işine bak ve Aleviler’in üzerinden elini çek

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ağırlıklı olarak Doğu ve Güneydoğu’dan gelen DSP İl Başkanları ile yaptığı toplantıda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi ve bir zamanlar AKP yöneticilerinin Alevi Bektaşiler’i neredeyse “Satanistler”le bir tutup cemevlerini ‘cümbüş evleri” olarak nitelediklerini anımsattı ve “Sayın Başbakan sen işine bak, Aleviler’in üzerinden de elini çek” dedi.

ANKARA- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, DSP İl Başkanları Toplantısı’ndan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi ve “Sayın Başbakan, sen işine bak ve Aleviler’in üzerinden elini çek” dedi.

DSP Genel Başkanı, AKP iktidarının Alevi açılımı yapmak için atağa geçtiğinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da Aleviler’le iftar yemeğine katıldığının anımsatılması ve görüşlerinin sorulması üzerine, iktidarı eleştirdi. Sezer, AKP yöneticilerinin, Cumhuriyet’in, laik demokrasinin en önde gelen güvencesi konumundaki Alevi Bektaşiler’i zaman zaman neredeyse ‘Satanistler’le bir tuttuklarını ve ‘Cemevleri’ni, ‘Cümbüş evleri’ olarak nitelediklerini, Aleviliği de neredeyse ‘sapkınlık olarak değerlendirebilecek’ söylemlerde bulunduklarını hatırlattı.

Sezer, bu ruh halindeki AKP yöneticilerine, Aleviler’in ‘Aferin çok iyi yapıyorsunuz’ diyerek güvenemeyeceğini belirtirken, şunları söyledi:

“Aslında AKP kafasında başka bir sistemi oturtmaya çalışıyor. Hazırlanmakta olan yeni Anayasa değişikliğiyle de bir tek adamlık sistemi getirilmeye çalışıyor. Kafalarındaki sistemi oluşturmanın önündeki engellerden birisi olarak da laik demokratik Cumhuriyet’e, ulusal birliğe bağlı Aleviler’i görüyorlar. Bunu engel olmaktan çıkarmak istiyorlar. Bu bence böyle değerlendirilmeli ve Sayın Başbakan’a da ‘sen işine bak, elini Aleviler’in üzerinden çek’ demeli”

12 Ocak 2008 - ALEVİ HABER AJANSI
www.alevihaber.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.