Zeytinli'de geleneksel pilav şenliği

Zeytinli'de geleneksel pilav şenliği

Zeytinli'de geleneksel pilav şenliği Altınoluk-Kaz Dağları’nın eteğindeki Zeytinli beldesinde geleneksel pilav şenliği düzenlendi. 22 Eylül...

A+A-

Zeytinli'de geleneksel pilav şenliği Zeytinli'de geleneksel pilav şenliği

Altınoluk-Kaz Dağları’nın eteğindeki Zeytinli beldesinde geleneksel pilav şenliği düzenlendi. 22 Eylül günü Alevi Kültür Derneği Altınoluk Şubesi’nin düzenlediği şenliğe; Zeytinli, Altınoluk belediye başkanları, Araştırmacı-Yazar Abbas Tan, SODEV Genel Sekreteri Mehmet Tüm, Emek Partisi Altınoluk Belde Örgütü ve üyeleri, DTP Edremit ilçe başkanı ile Zeytinli, Ayvalık, Burhaniye Alevi dernekleri üyesi yaklaşık bin kişi katıldı.

Altınoluk Alevi Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Altay açılış konuşmasında, Alevi kültüründe insan sevgisinin önemli olduğunu vurgulayarak, Altınoluk’ta cemevi inşaatı için çalışma yaptıklarını söyledi.

Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, ise cemevi için gerekeni yapacağını, seçim öncesi verdiği sözü unutmadığını söyledi.

Araştırmacı-Yazar Abbas Tan konuşmasında 12 Eylül Anayasası ile sorunların çözülemeyeceğini, mutlaka bu anayasanın değiştirilmesi gerektiğini vurgulayarak kendilerine Alevi diyen kimi anlayışların, Aleviliği “devlet Aleviliği” yapmaya çalıştığını, bu anlayışla aralarına sınır çekmeleri gerektiğini vurguladı. Şenlik, şarkılar ve halaylarla son buldu.

EVRENSEL - (BALIKESİR) - 24 Eylül 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.