Zikir görüntülerine inceleme başlatıldı

Zikir görüntülerine inceleme başlatıldı

Zikir görüntülerine inceleme başlatıldı   ŞANLIURFA Valiliği, kentte el altında tanesi 2 YTL’den satılan zikir görüntüleriyle...

A+A-

Zikir görüntülerine inceleme başlatıldı Zikir görüntülerine inceleme başlatıldı 
 
ŞANLIURFA Valiliği, kentte el altında tanesi 2 YTL’den satılan zikir görüntüleriyle ilgili Harran Kaymakamlığı’nca inceleme başlatıldığını bildirdi.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, izleyeni ürperten bıçaklı, kılıçlı, şişli zikir görüntülerinde yer alan Rıfai tarikatı şeyi Abdülbasit Karakuş’un 2003’de yargılanıp cezalandırıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, Suriye’de bulunan Kadiri tarikatı şeyhi Ahmed El Hüseyin ile Şanlıurfa’da yaşadığı bilinen yine Kadiri tarikatı şeyhi Mustafa’nın zikir görüntüleriyle ilgili de Harran Kaymakamlığı’nca inceleme başlatıldığı kaydedildi. Ayrıca, Şanlıurfa il genelinde korsan CD ve kasetlerin satışının önlenmesi için Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Kültür Müdürlüğü işbirliği ile denetimler aralıksız devam ettiği de ifade edildi.

83 BİN 552 YASAK YAYIN ELE GEÇTİ

Açıklamada, İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Ahmet Demir başkanlığındaki İl Denetim Komisyonu tarafından 2007 yılı içinde Şanlıurfa’da 69 bin 249 CD, 13 bin 600 kapağı, 434 teyp kaseti ve 269 kitap olmak üzere toplam 83 bin 552 yasak ve bandrolsüz yayın ele geçirildiği, bu yayınların 26 Eylül’de Cumhuriyet Savcılığı deposundan alınarak il dışındaki çöplük alanda imha edildiği bilgisi de yer aldı.
 
Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, (DHA)
4 Ekim 2007

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.