'Zile'de Alevilere ayrımcılık mı var?'

'Zile'de Alevilere ayrımcılık mı var?'

'Zile'de Alevilere ayrımcılık mı var?'CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in yanıtlaması...

A+A-

'Zile'de Alevilere ayrımcılık mı var?''Zile'de Alevilere ayrımcılık mı var?'

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde Tokat’ın Zile ilçesinde özellikle Alevi vatandaşların yaşadığı bazı mahallelerde belediyeden yeterince hizmet alınmadığına dair şikâyetler olduğuna işaret etti.

Altyapı eksikliklerinin halk sağlığını tehdit eder hale geldiğini belirterek Düzgün, “Bu bölgelere hizmet götürülmemesinin nedeni burada yaşayan yurttaşlarımızın çoğunluğunun Alevi olması mıdır?” diye sordu.

Milliyet - 29 Temmuz 2011

CHP'Lİ DÜZGÜN, "TOKAT'TA ALEVİ VATANDAŞLARIN YETERİNCE HİZMET ALAMADIĞI" İDDİALARINI MECLİS'E TAŞIDI

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Tokat'ın Zile ilçesinde özellikle Alevi vatandaşların yaşadığı bazı mahallelerde belediyeden yeterince hizmet alınmadığına dair iddiaları Meclis'e taşıdı.

ANKARA - CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Tokat'ın Zile ilçesinde özellikle Alevi vatandaşların yaşadığı bazı mahallelerde belediyeden yeterince hizmet alınmadığına dair iddiaları Meclis'e taşıdı.

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, TBMM Başkanlığı'na, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Tokat'ın Zile ilçesinde özellikle Alevi vatandaşların yaşadığı bazı mahallelerde belediyeden yeterince hizmet alınmadığına dair çok sayıda şikâyet ve dilekçe bulunduğuna işaret eden Düzgün, "Bazı mahallelerde alt yapı sorunları halkın sağlığını tehdit eder hale gelmiştir" dedi. CHP'li Düzgün, Bakan Şahin'e şu soruları yöneltti:

"Belediyenin bu bölgelere yeterli hizmeti götürmediği konusunda Bakanlığınıza herhangi bir şikâyette bulunulmuş mudur?

Bakanlığınızın bu konuda herhangi bir araştırma ya da soruşturması olmuş mudur? Varsa sonuçları nelerdir yoksa araştırma ya da soruşturma yapmayı düşünüyor musunuz?

Yerel kamuoyunda sıkça tartışıldığı üzere bu bölgelere hizmet götürülmemesinin nedeni burada yaşayan yurttaşlarımızın çoğunluğunun Alevi olması mıdır?

Bu konuda Bakanlığınızca herhangi bir açıklama yapılması düşünülüyor mu?"

Haberx.com - (ANKA) - 28.07.2011

ORHAN DÜZGÜN BAKAN ŞAHİN'DEN YAZILI CEVAP İSTEDİ

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıda gerekçesi belirtilen sorularımın İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 28.07.2011

Saygılarımla.

Op. Dr. Orhan DÜZGÜN
Tokat Milletvekili

Tokat’ın Zile İlçesinde özellikle Alevi vatandaşlarımızın yaşadığı bazı mahallelerde belediyeden yeterince hizmet alınmadığına dair çok sayıda şikâyet ve dilekçe bulunmakla birlikte medyada da bu kronik sorun sıkça yer bulmaktadır. Hükümetin yerelde ki kolları olan valilik, kaymakamlık ve bunlarla beraber anayasada tanımlanmış yerel yönetim organlarına vatandaşlarımız birçok kez dilekçe vermiş olmalarına rağmen konuyla ilgili herhangi bir yanıt alamamışlardır. Bazı mahallelerde alt yapı sorunları halkın sağlığını tehdit eder hale gelmiştir. Altyapı hizmetleri için nedeniyle yerel yönetimlerin bu konular için halktan aldığı vergiler ve merkezi yönetimden aldığı vergiler varken gerekli hizmeti sağlamakta bu kurumların görevidir.

Soru 1: Belediyenin bu bölgelere yeterli hizmeti götürmediği konusunda Bakanlığınıza herhangi bir şikâyette bulunulmuş mudur?

Soru 2: Bakanlığınızın bu konuda herhangi bir araştırma ya da soruşturması olmuş mudur? Varsa sonuçları nelerdir yoksa araştırma ya da soruşturma yapmayı düşünüyor musunuz?

Soru 3: Yerel kamuoyunda sıkça tartışıldığı üzere bu bölgelere hizmet götürülmemesinin nedeni burada yaşayan yurttaşlarımızın çoğunluğunun alevi olmasıdır?

Soru 4: Bu konuda Bakanlığınızca herhangi bir açıklama yapılması düşünülüyor mu?

Alevi Haber - 28 Temmuz 2011

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.