Zile'de zorunlu 'Kutlu Doğum'

Zile'de zorunlu 'Kutlu Doğum'

Zile'de zorunlu 'Kutlu Doğum'Son yıllarda, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlar da geniş...

A+A-

Zile’de zorunlu 'Kutlu Doğum'Zile'de zorunlu 'Kutlu Doğum'

Son yıllarda, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlar da geniş çapta yer alırken, Tokat Zile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okullara gönderidiği yazıda, Kutlu Doğum Haftası yarışmasına her okuldan üç öğrencinin katılmasını zorunlu tuttu

2009 Kutlu Doğum Haftası” başlıklı resmi yazıda, “Hz. Peygamberin Hayatı” konulu bilgi yarışmasının 16 Nisan’da ilçe kapalı spor salonunda yapılacağı belirtilerek “Her okul, üç öğrenci ile mutlaka katılacaktır” denildi. Yazıda ayrıca, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin konuyla ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılacak toplantıya katılmaları istendi.

‘Dindarlaştırma süreci’

Yarışmaya katılımın zorunlu tutulmasının baskıcı ve dayatmacı bir tutum olduğunu söyleyen Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, şunları söyledi:

“Türkiye’nin içinden geçtiği dönemi ‘dindarlaşma’ olarak tanımlayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in yaklaşımının da gözler önüne serdiği gibi, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullar dinselleştirme projesinin dışında tutulmamış, aksine merkezi hale getirilmek istenmiştir.

Bu sürecin son yıllarda önemli uzantılarından biri de, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde, yaygın-örgün eğitim öğretim kurumlarının da yer alması ve okullarda bu etkinliklerin gerçekleştirilmesinin merkezi olarak teşvik edilmesidir.”

MİLLİYET - SİBEL KAHRAMAN İstanbul - 3 Nisan 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.