Süheyla Gülen  (Zöhre ana) kimdir?

Süheyla Gülen (Zöhre ana) kimdir?

'Zöhre ana' adıyla din tacirliği yapan süheyla gülen kimdir?

A+A-

Eğer yargıçlar, suçluların hukukunu korumada gösterdikleri duyarlılığı, hukuku korumada da gösterseler, bugünkü hukuk rezaletlerini yaşamazdık.

Cumartesi ve pazar gününü Ankara’da geçirdim.

1998 yılının onuncu ayından 12. ayına kadar Ankara’daki bir irtica merkezini gündeme getirmiştim. Kendisine ‘Zöhre Ana’ adını takan, Süheyla Gülen isimli bir kadın, Mamak’ta bir büyük bina yaptırmış, buradan hastalara şifa dağıttığını iddia ederek büyük paralar toplamıştı.

İnsanları akıldışına yönlendiren bu faaliyeti de irtica olarak görmüştük ve Ankara Savcılığı’nı göreve davet etmiştik. Sonunda bu kadın hakkında dava açılmış. Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonucunda, ‘Zöhre Ana’ lakaplı Süheyla Hanım’a 1 yıl hapis cezası verilmiş. Ceza Tekke ve Zaviyeler Yasası’nı çiğneyenlere verilen en üst ceza… Ayrıca paraya çevrilmemiş, tecil de edilmemiş. Süheyla Hanım’ın avukatları bu kararı temyiz etmişler…

Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi’ni devrim uygulamada gösterdiği bu duyarlıktan dolayı kutluyoruz.

YA DİĞER MAHKEME?

Ankara Valiliği, Mamak’taki umut ticareti yapan bu mekanın kapatılması için 31. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açmış.

Mahkemeyi arayıp bilgi almak istedik.

Anladık ki mahkeme yargıcı Süheyla Hanım’ın dava dosyasını özel korumaya almış. Bize, Süheyla Hanım’ın avukatlarından bilgi almamızı söyledi.

Fırsatını bulsa bizi bir kaşık suda boğacaklardan bilgi almamızı öneren bu hukuk adamına bir şey diyemedik…

İşin ilginç yanı şuydu: Asliye Ceza Mahkemesi, Zöhre Ana nam Süheyla Hanım’ı 1 yıl hapis cezasına çarptırıyor ama bu kadının icraat yaptığı mekanı kovuşturan yargıç bundan habersiz. Sayın yargıç, gecekondu bölgesine yaptırılan bu süperlüks irtica merkezinin kapatılması için hala belge toplamakla meşgulmüş.

Öğrenebildiğimiz bu kadar…

Mahkeme yargıcı, Süheyla Gülen’in hukukunu korumakta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi yargıçlarından daha titiz görünüyor.

Kendisini şiddetle kutluyorum.

Halkı kandıranların hukukunu korumakta bu kadar hassas davranan yargıçlarımız oldukça sırtımızın yere gelmeyeceğinden eminim.

Ankara Mamak’ta yaptığım görüşmelerde anladım ki burada yıllarca müthiş paralar kazanan Süheyla Hanım, herkesi etkilemiş. Mamak’taki karakolda görüştüğüm bir komiser, Zöhre Ana olayını izlediğimi anlayınca telefonuyla oynamaya başladı ve bize yüz vermedi.

Adliye’den zabıtaya kadar her kesimi dolaylı yollardan etkileyen Zöhre Ana’nın irtica merkezi ise hala açık. Gidip gördük, içeride adamlar, dışarıda adamlar… Burası, Ankara, yani cumhuriyetin başkenti için bir utanç anıtıdır.

Sanıyorum ki Ankara Valiliği konuyu duyarlılıkla izleyecektir.

Biz de sonuna kadar izleyeceğiz.

Rıza Zelyut Akşam Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.