'Zorunlu' Din Değiştirecekler

'Zorunlu' Din Değiştirecekler

'Zorunlu' Din Değiştirecekler Aleviler, zorunlu din dersinin kaldırılması için Ankara ve İstanbul’da kitlesel eylemler yapmıştı....

A+A-

'Zorunlu' Din Değiştirecekler'Zorunlu' Din Değiştirecekler
 
Aleviler, zorunlu din dersinin kaldırılması için Ankara ve İstanbul’da kitlesel eylemler yapmıştı. AİHM  de din dersinin zorunlu olmasının insan hakları sözleşmesine aykırı olduğuna hükmetmişti. Fakat hükümetin adım atmaması üzerine Bodrum Yurttaş İnisiyatifi üyeleri ilginç bir eyleme imza atma kararı aldı. İnisiyatif üyeleri protesto amacıyla din değiştirecek.

BUGÜN DİLEKÇE VERECEKLER

Bodrum Yurttaş İnisiyatifi adına yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bu sorunu çözmesi ve tarafsız kalması gereken devlet ve hükümet yetkilileri, sorunu çözmek yerine yalınız bir mezhebe hizmet eden Diyanetten olumsuz görüşler alarak sorunu daha da çıkmaza sokmaktadırlar.

Artık sözün tükendiği noktada olduğumuza inanarak;Şimdiye kadar gündeme gelmemiş olan, tek ve kalıcı çözüm olarak biz Bodrum’da yaşayan aydın, demokrat ve Aleviler, zorunlu din derslerinden kurtulmak, mağduru dostlara destek vermek ve Anayasada azınlıklara tanınan ‘Zorunlu din derslerinden muaf’ hakkından yararlanmak için; 11 Kasım Perşembe günü saat 11.00 de Bodrum Belediye Meydanı’nda yapacağımız kitlesel basın açıklamasından sonra toplu olarak ‘Din Değiştirme Dilekçelerimizi‘ ilgili resmi kurumlara vereceğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."

Birgün - 11 Kasım 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.