Zorunlu Din Dersine Karşı Eylemler Devam Ediyor

Zorunlu Din Dersine Karşı Eylemler Devam Ediyor

Zorunlu Din Dersine Karşı Eylemler Devam EdiyorAlevi örgütlerinin öncülüğünde Taksim'de başlatılan ve kısa sürede...

A+A-

Zorunlu Din Dersine Karşı Eylemler Devam Ediyor

Zorunlu Din Dersine Karşı Eylemler Devam Ediyor

Alevi örgütlerinin öncülüğünde Taksim'de başlatılan ve kısa sürede tüm yurda yayılan zorunlu din derslerine karşı eylemler devam ediyor. Torbalı Alevi Bektaşi Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Manavgat Şubesi'de düzenledikleri eylemlerle zorunlu din derslerinin kaldırılmasını talep ettiler.

İzmir Torbalı Alevi Bektaşi Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, haftasonunda belediye binası önünde geniş katılımlı bir basın açıklaması yaptı. Zorunlu din dersi uygulamasının bir insan hakları ihlali olduğuna değinilen açıklamanın ardından açıklamayı yapan grup belediye binası önünde yirmi dakika oturma eylemi yaptı. Basın açıklamasında din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin zorunlu ders kapsamından çıkarılması, seçmeli ders haline getirilmesi ayrıca aleviliğin de seçmeli ders olarak okutulması talep edildi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Manavgat Şubesi Manavgat'ta yaptığı basın açıklaması ve oturma eylemi ile zorunlu din derslerini protesto etti. PSAKD Antalya ve Alanya Şubeleri ile diğer alevi kurumlarının destek verdiği eyleme siyasi partiler, sendikalar ve demokratik kitle örgütleride katılarak destek verdi. Eylemde zorunlu din dersi işkencesine bir an önce son verilmesi ve hükümetin mahkeme kararlarına uyması talebi dile getirildi.

Alevihaber.com Özel Haber - 16 Eylül 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.