Zorunlu din dersine karşı her pazar eylemdeler

Zorunlu din dersine karşı her pazar eylemdeler

Zorunlu din dersine karşı her pazar eylemdelerAlevi Bektaşi Gençlik Platformu 24 Eylül'e dek her pazar Taksim'de olacak. Zorunlu din dersinin...

A+A-

Zorunlu din dersine karşı her pazar eylemdelerZorunlu din dersine karşı her pazar eylemdeler

Alevi Bektaşi Gençlik Platformu 24 Eylül'e dek her pazar Taksim'de olacak. Zorunlu din dersinin kaldırılması için okullar açılana kadar her pazar eylem kararı alan aleviler Taksim’de basın açıklaması yaptı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Alevi Bektaşi Gençlik Platformu (AGEP) üyeleri zorunlu din dersinin kaldırılması için Taksim Tramvay Durağı’nda basın açıklaması yaptı. Okulların açılacağı 24 Eylül’e dek her pazar yapılması kararlaştırılan eylemde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde açtığı zorunlu din dersi davasını kazanan Hasan Zengin de yer aldı.

“Yargı kararları uygulansın, zorunlu din dersi kaldırılsın” yazılı pankart taşıyan AGEP üyeleri adına açıklamayı okuyan Semra Güneyli, Anayasa’nın 24’üncü maddesinde herkesin vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahip olduğu, kimsenin ibadete, dini ayin ve törenlere katılmaya, dini inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamayacağının, dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamayacağı ve suçlanamayacağının yazdığını hatırlattı. Güneyli, din dersinin zorunlu olmasının hem anayasal hem de etik açıdan hukuksuz olduğunu dile getirdi.

Zorunlu din dersinin 12 Eylül darbecilerinin eseri olduğunu belirten Güneyli, din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin seçmeli olmasını, müfredatın yeniden hazırlanıp alevilikle ilgili kısımlarının alevi eğitimcilere bırakılmasını istediklerini ifade etti.

(soL - Haber Merkezi) - 07.09.2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.