Zorunlu Din Derslerine Karşı Taksim'e

Zorunlu Din Derslerine Karşı Taksim'e

Zorunlu Din Derslerine Karşı Taksim'e* “Ya bugün sokağa çıkıp özgürleşeceğiz, yada evlerimizde oturup asimilasyona, toplumun...

A+A-

Zorunlu Din Derslerine Karşı Taksim'eZorunlu Din Derslerine Karşı Taksim'e

* “Ya bugün sokağa çıkıp özgürleşeceğiz, yada evlerimizde oturup asimilasyona, toplumun gericileştirilmesine boyun eğeceğiz”

* “AKP’nin Alevilere yönelik ‘Açılım’dan anladığı Alevi köylerine cami dikmektir, zorunlu din dersleri ile Alevi çocuklarını Sünnileştirmektir”

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubelerinin çağrısı ve Alevi Bektaşi Federasyonu'nun desteğiyle ilki geçen pazar günü gerçekleştirilen ve kamuoyunda geniş bir destek bulan “Zorunlu Din Derslerine Karşı” oturma eyleminin ikincisi 31 Ağustos 2008 Pazar günü saat 12:30'da Taksim Tramvay Durağı'nda gerçekleştirilecek. Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Kazım GENÇ, PSAKD Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Kelime ATA ve Halkla İlişkiler Sekreteri Umut Yaşar GÖÇ 'ün katılacağı basın açıklamasının kitleselleşmesi için İstanbul’daki Alevi kurumları yoğun bir çalışma yürütüyor.ABF Genel Sekreteri ve aynı zamanda AİHM’de görülen zorunlu din dersleri ile ilgili hukuki mücadelenin avukatlarından Kazım GENÇ gerçekleştirilecek eylem öncesi Alevi Haber’na önemli açıklamalarda bulundu.

Zorunlu din derslerine karşı verilen hukuki mücadele de önemli kazanımlar elde edildiğini, AİHM ve Danıştay kararlarının din dersinin zorunlu olmaktan çıkarılması gerektiğine hükmettiğini belirten Kazım GENÇ  “artık yeni bir aşamaya geldik, hükümet bu konuda adım atmak zorundadır, aksi takdirde Alevi toplumu sokağa çıkacak ve hakkını arayacaktır” dedi.

AKP iktidarının mahkeme kararlarını uygulamamak için direndiğini belirten Kazım GENÇ  “Artık beklemeye tahammülümüz kalmadı, bu sorunun ivedi olarak çözülmesini istiyoruz, Hükümet mahkeme kararlarını derhal uygulamalıdır” dedi. Zorunlu Din Derslerine karşı başlatılan eylemlerin sonuç alıncaya kadar çeşitli yol ve yöntemlerle devam edeceğini belirten Kazım Genç, AKP iktidarının çifte standartlı ve kendine müslüman bir anlayışla hareket ettiğini belirtti. “Türbana gelince özgürlük havarisi kesilenler, konu Alevilerin inanç özgürlüğü, cemevlerinin yasal statüye kavuşturulması ve zorunlu din derslerinin kaldırılması noktasına gelince ‘yasakçılık’ şampiyonluğuna soyunuyorlar” diyen Genç, “AKP’nin Alevilere yönelik ‘Açılım’dan anladığı Alevi köylerine cami dikmektir, zorunlu din dersleri ile Alevi çocuklarını Sünnileştirmektir” dedi.

Kazım Genç sözlerini şöyle sürdürdü; “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası devletimizin niteliklerini açıklarken “demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti” olarak tanımlar. Bu sözü diline pelesenk eden Başbakan Anayasa’da belirtilen bütün bu niteliklerle kavgalıdır ve asıl amacı bunları yok etmektir. 1 Mayıs’ta yaşanan şiddet AKP’nin demokrasi anlayışını göstermiştir. Hızla yayılan içki yasağı ve içki satan esnaflara yönelik şiddet AKP’nin Laiklik anlayışını göstermiştir. Emekçilere yönelik saldırılar, sendikaların arka bahçe haline getirilmesi, toplumun sadaka kültürü ile onursuzlaştırılması, sosyal hakların gasp edilmesi AKP’nin  Sosyal Devlet anlayışını göstermiştir. Ve en son olarak AİHM ve Danıştay kararları ile kesinleşen zorunlu din derslerinin kaldırılması yönündeki mahkeme kararlarına yönelik tutumu AKP’nin Hukuk Devleti anlayışını göstermiştir. AKP’nin kapatılma davası karşısında hukukun ipine sarılanlar Aleviler söz konusu olunca hukuku hiçe sayıyorlar

Demokrasiden, insan haklarından yana olan, yaşamımızın gericileştirilmesinden kaygı duyan, gerçekten laik ve demokratik bir Türkiye özlemi duyan tüm güçleri Taksim’de yapacağımız kitlesel basın açıklaması ve oturma eylemine destek vermeye çağırıyoruz” diyen Kazım GENÇ, “Ya bugün sokağa çıkıp özgürleşeceğiz, yada evlerimizde oturup asimilasyona, toplumun gericileştirilmesine boyun eğeceğiz” dedi.

ZORUNLU DİN DERSLERİNE KARŞI OTURMA EYLEMİ

YER: Taksim Tramvay Durağı

TARİH: 31 Ağustos 2008 Pazar

SAAT : 12:30

Alevihaber.com Özel Haber - 27 Ağustos 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.