4. Kösedağ Yayla Şenliği coşkuyla tamamlandı

4. Kösedağ Yayla Şenliği coşkuyla tamamlandı

4. Kösedağ Yayla Şenliği coşkuyla tamamlandıÇorum Çalyayla Köyü (Sarin) Geleneksel 4. Kösedağ Yayla Şenliği, büyük...

A+A-

4. Kösedağ Yayla Şenliği coşkuyla tamamlandı
4. Kösedağ Yayla Şenliği coşkuyla tamamlandı

Çorum Çalyayla Köyü (Sarin) Geleneksel 4. Kösedağ Yayla Şenliği, büyük bir coşku içerisinde tamamlandı. Şenliğe katılım oldukça kalabalık oldu.

Çalyayla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen şenlik, hem coşkulu, hem de olgunluk içerisinde geçti.

Ana sponsorluğunu Derşan Kuyumculuk Sahibi Ergün Özeskici ve Kösedağ Emlak Sahibi Taner – Hasan Kızıltepe’nin üstlendiği şenliğe sanatçı olarak ise; Ali Nurşani, Yasin Bağcı, Özlem Özgür, Nergis Ay ve Grubu, Hasan Yavuz, Ali Erol, Aşık Kamberi, Özlem Dızman ve Sevcan Şeker katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen şenlikte ayrıca semah gösterileri, köy ağası seçimi, yöresel yarışlar ve hediye çekilişi yapıldı.

Şenliğin sunuculuğunu ise Seyfettin Mete üstlendi.

Çatak Mesire Yeri üstü, kayak merkezinin olduğu bölgede yapılan şenlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Şenliğe; CHP İl Başkanı Av. Tufan Köse, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kayış, CHP Çorum eski Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Yıldırım, CHP İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Pehlivan, Ziraat Odası Başkanı Selahattin Biçer, Başkan Yardımcısı Gürbüz Yasakçı, Zahireciler Odası Başkanı A.Müslüm Dağlar, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Yavşan, Oto Tamirciler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Necmettin Uzun, Merkez Köy Muhtarları Derneği Başkanı Celal Taşdelen, Kızılpınar Köyü Muhtarı Sadık Turna, Ahilyas Köyü Muhtarı Hüseyin Aksungur, Alevi Kültür Merkezi Başkanı Nurettin Aksoy, Dedesli Ovası Türkmen Köyleri Derneği Başkanı Ali Rıza Yıldırım ve yönetimi, Kızılpınar Köyü Dernek Başkanı Kamil Deveci ile çok sayıda davetli ve köylüler katıldı.

Eski Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen dernek yöneticilerini tebrik ederek, “Her zaman yanınızdayız” mesajı verdi. Ülkenin iyi yönetilmediğini, kırsal alanda yaşayan insanların bir yığın sorunla karşı karşıya bulunduğunu dile getiren Ayvazoğlu, “Bizleri yönetenler sahte gözyaşları dökmesin” diye konuştu. Ülkenin dört bir yanından şehit haberleri geldiğine dikkati çeken Ayvazoğlu, artık bu acıların dinmesini istediklerini vurguladı. Ayvazoğlu, 12 Eylül’de yapılacak referandumda ise vatandaşları “Hayır” oyu kullanmaya davet etti.

Özlem Dızman’ın türküleriyle başlayan şenlik programı, Sevcan Şeker’in bağlaması eşliğinde söylediği türkülerle renklendi. Hasan Yavuz’un bağlamasıyla katılarak türküler söylediği şenlik, Kahramanmaraşlı Aşık Kamberi’nin türküleri, ardından da Alevi Kültür Merkezi Semah Ekibi’nin gösterileriyle devam etti.

Çorum’un sevilen sanatçılarından Nergis Ay ve grubunun türküleriyle hareketlenen şenlik alanı, yerini ünlü sanatçı Özlem Özgür’e bıraktı. Deyiş ve türküleriyle hayranlarını duygulandıran Özlem Özgür’ün ardından ise Ali Erol sahne aldı. Bağlamasını adeta konuştururcasına program yapan Ali Erol, yeteneğiyle takdir topladı. Yasin Bağcı’nın bağlaması ve türküleriyle anlam bulan şenlikte, ünlü halk ozanı Ali Nurşani’nin sahneye çıkmasıyla izdiham yaşandı. Nurşani, şiirleriyle hayranlarına seslendi.

Şenliğin düzenlenmesinde ve derneğin yaşatılmasında katkıda bulunanlara plaketlerin dağıtıldığı şenlikte, katılımcılara yöresel yemek keşkek ikram edildi.

Ağalık seçiminin de yapıldığı şenlikte ayrıca hediye çekilişi düzenlendi.

KAYNAK : Corumkenthaber.com - 27.07.2010

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.