MHP'li Ülkücü-Faşist ‘Horasan Erenleri’ Mahkemelik

MHP'li Ülkücü-Faşist ‘Horasan Erenleri’ Mahkemelik

Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu 11 Nisan 2023 günü Ankara’da kuruldu. Derneğin kurucularının büyük çoğunluğu Mersin’de oturan MHP'li faşist Aleviler idi. Sonra meseleye Vatan Partisi, Devlet Bahçeli, Doğu Perinçek ve RANT dahil olunca olanlar oldu

A+A-

Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu 11 Nisan 2023 günü Ankara’da kuruldu. Derneğin kurucularının büyük çoğunluğu Mersin’de oturuyordu. Kuruluşu henüz pek duyulmamıştı. 

Ta ki MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hacıbektaş ilçesinde bulunan 6 dönümlük arsasını bu derneğe bağışladığını açıklamasına kadar. Daha sonraları Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de Ulusal Kanal’da çıktığı programlarda bu derneği ve kurucularını çok övdü.

İşte derneğin ilk kurucular listesi:

fasist-aleviler.jpeg

zeynel-gul-mehmet-sahin.jpg

DERNEĞİN BAŞKANLIĞINA CAN TV'Cİ ZEYNEL GÜL'ÜN BİRÇOK KEZ CAN TV'DE 'ALEVİ KANAAT ÖNERİ' DİYE SERVİS ETTİĞİ DOSTU MHP'Lİ MEHMET ŞAHİN GETİRİLDİ!

Aşağıdaki resimde kırmızı kravatlı faşo bıyıklı: Mehmet Şahin

mhp-mehmet-sahin.jpeg

İŞTE BU DERNEK ŞİMDİ MAHKEMELİK

Derneğin kurucuları arasında bulunan Mersin Toroslar İlçesi Cemevi Başkanı Hüseyin Değerli’nin kamuoyuna yapmış olduğu açıkla şöyle:

BASINA VE KAMUOYUNA ZORUNLU AÇIKLAMA

Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu olarak

28.10.2023 tarihinde yapılan Olağanustü Genel Kurul’un 1.Toplantısı’nda Kanun ve Tüzüğümüzün salt çogunluktan fazla delege ile toplanılmış ve Genel Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu asil ve yedek üyeleri seçilmiştir.  Ancak eski yönetim kurulu başkanı Mehmet Şahin’in Dernekler Kanunu Yönetmeliği’nin 15. maddesindeki bir haftalık süre içerisinde defterleri teslim etmemesi nedeniyle görev dağılımı yapılamamış yani Merkez Yürütme Kurulu seçilememiştir.

Bu arada defterlerin kasıtlı olarak teslim edilmediği anlaşıldığından, Ankara Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’ne bu maddeye dayanılarak dilekçe ile başvuru yapılmış ve defterlerin verilmesi müdürlükçe uygun görülerek defterler onaylanmış ancak halen yönetim kurulumuza teslim edilmemiştir.

Bu gecikmelerden yararlanan ancak hukuk tanımayan 1. Toplantıya katılmayan eski Genel Başkan Mehmet Şahin ve 1. toplantıya katılan, oy da kullanan eski Genel Sekreter Ali Rıza Özkan’ın öncülüğünde 11 Kasım 2023 Cumartesi günü Olağanüstü Genel Kurulun 2. Toplantısı yapılmış ve alenen hukuk çiğnenerek, 1. Toplantı sonucuna rağmen hukuka aykırı olarak toplanan bir kısım delegeler sözde yönetim kurulu ve denetim kurulu asil ve yedek üyelerini seçmişlerdir.

Eski Genel Başkan Mehmet Şahin sosyal medya hesabından “güven tazelediklerini” söyleyerek 2. Toplantı sonucunun duyurusunu yapmıştır.

Eski Genel Başkan Mehmet Şahin ve 1. Toplantıya katılan oy da kullanan Eski Genel Sekreter Ali Rıza Özkan’ın öncülüğünde Dernekler Kanunu’na muhalefet suçu başta olmak üzere birçok suç işlendiğinden tüm ilgililer hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacak ve hukuk önünde hesap sorulacaktır.

Aşk ile

Hüseyin Değerli ve arkadaşlarının 28 ekim 2023 günü Ankara’da toplamış olduğu kongrede seçilenler:

1. TOPLANTIDA SEÇİLEN YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Hüseyin Değerli

Fatih Süter

Süleyman Çelikcan

İzzet Uludağ

Mehmet Öz

Müslüm Toraman

Çiçek Toprakezer

Hüseyin Durukalp

Teyyar Tokmak

Ali Asker Koç

Maarif Maldan

Metin Korkmaz

Levent Tosun


Hüseyin Değerli’nin açıklamasından da anlaşıldığı gibi Mehmet Şahin derneğin defterlerini teslim etmediği gibi 11 Kasım 2023 günü Ankara’da olağanüstü başka bir kongre düzenliyor. Mehmet Şahin’in toplamış olduğu Kurultayda şu isimler seçiliyor:

Mehmet Şahin Genel başkan

Ali Rıza Özkan Genel sekreter- Aydınlık yazarı,

Yakup Aslan-  Ulusal kanal Ankara temsilcisi

Erdem Cömert-  Vatan Partisi üyesi

Sultan Karadağ- Ulusal Gönülleri Ankara temsilcisi

Mustafa Güllü-  MHP Afyonkarahisar milletvekili adayı, Alevi Kültür Derneği şube başkanı

Latif Bolat-  Aydınlık yazarı (*)

Aykut Diş-  Vatan Partisi yöneticisi

Gizem Şahin-  Mehmet Şahin’in kızı

Mahmut Atan

Anıl Eren Yıldı-  Ulusal Kanal genel müdür yardımcısı

Can Aybars Bilgicier-  Vatan Partisi Öncü gençlik MYK üyesi

Ali Kel-  Vatan Partisi üyesi

Cemre NİLSU Çatakoğlu- Ulusal Kanal Ankara muhabiri

(*) Listede adı geçen Latif Bolat isminin kendisine sorulmadan yazıldığını belirtmiştir.

Kongreden sonra Mehmet Şahin “güven tazelediklerini” sosyal medyada paylaşıyor.

            Ankara Sulh Hukuk mahkemesi 19 Aralıkta bir karar verecek. Horasan Erenleri Mehmet Şahin’in listesindekiler mi, yoksa Hüseyin Değerli’nin listesindekiler mi olacak göreceğiz.

MEHMET ŞAHİN’İN SİYASET SERÜVENİ

Olayın odağında yer alan Mehmet Şahin’le ilgili kısa bir araştırma yaptık. Görüştüğümüz kişilerden aldığımız bilgiler şunlar:

Mersin Mut doğumlu, Mersin’de serbest muhasebecilik yapıyor. Yıllar önce Mersin Vatan Partisi teşkilatına üye oldu, il yönetim kurulu üyeliği yaptı ve milletvekili adayı oldu. Parti yöneticileri Şahin’i parti kurallarına uymadığı için birçok kez uyardı. Daha sonra Yenişehir Alevi Kültür Derneğine üye oldu, burada da kısa sürede yönetici oldu. Derneğin o zamanki Başkanı Suat Yıldız, çeşitli davranışlarından dolayı Şahin’i disipline vermek üzereyken Şahin hemen Alevi Kültür Derneğinden istifa etti. Daha sonra Toroslar Cemevine üye olan Şahin burada da yönetici oldu. Gittiği her yerde kapılar önüne açılıyordu. Bir gün MHP Toroslar ilçesi eski belediye başkanı Hamit Tuna Cemevini ziyaret etti. Mehmet Şahin orada Tuna’ya “Bize bir belediye meclis üyesi verme imkânınız var mı?” diye sordu. Tuna “Tamam, aranızdan birisini seçin, bize bildirin” dedi. Elbet o kişi Mehmet Şahin olacaktı, öyle de oldu. Şahin, Toroslar Belediyesi MHP Meclis üyesi oldu. Ama Şahin o sırada Vatan Partisi’nin üyesiydi. Şahin o sorunu da şöyle çözdü: “Mazbatamı alır almaz tekrar Vatan Partisi’ne döneceğim” dedi. Vatan Partisi yöneticileri, bir meclis üyeleri olacağı için doğal olarak sevindiler. Ama o günden bu yana hala Şahin’in dönmesini bekliyorlar.  Şahin şu anda MHP Genel Kurul delegesi.

Bu bilgileri aldıktan sonra düşündüm de, bu şahıs MHP Genel Başkanlığına da aday olursa hiç şaşırmam.

Şahin Toroslar Cemevi’nden İhraç Ediliyor

mehmet-sahin-ihrac-mhp.jpg

MHP kontrolündeki Toroslar Cemevi yönetimi 23 Ekim 2023 günü toplanarak şu kararı alıyor:

1-Derneğimiz üyesi Mehmet Şahin’in, Alevi edep ve erkânına yakışmayan söz ve davranışları ile yönetim kuruluna yapılan şikâyetler değerlendirilerek kesin ihracına oybirliğiyle karar almıştır.

2- Mehmet Şahin’in Cem evi adına paylaşım yetkisi ve Devlet kuruluşlarında Cemevini temsil yetkisi kaldırılmıştır.

“ALEVİ KÜLTÜRÜ VE CEMEVİ KÜLLİYESİ” TEMEL ATMA TÖRENİ

mhp-vatan-partili-aleviler.jpg

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu’na hibe edilen Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesindeki arsaya inşa edilecek Horasan Erenleri Hacıbektaş Kültür ve Cemevi Külliyesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Metin Tarhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur ile MHP Genel Başkan Yardımcıları Filiz Kılıç ve Yaşar Yıldırım katıldı. ( Sercan Küçükşahin – Anadolu Ajansı )

Devlet Bahçeli’nin bağışladığı arsada 2 Eylül 2023 günü külliyenin temel atma töreni gerçekleşiyor. Temel atma törenine katılan MHP Genel Başkan yardımcısı Yaşar Yıldırım burada bir konuşma yapıyor: 

Değerli canlar, Genel Başkanımız Sn. Devlet Bahçeli bu kutsal mekân siyasete alet edilmesin endişesiyle bu törene katılmadı, ancak hepinize selamlar gönderdi. Bazı alevi dedeleri bu mekâna Devlet Bahçeli’nin ismini önerdiler ancak Genel Başkanımız aynı hassasiyetle bunu kabul etmedi ve buranın ismi “Horasan Erenleri” olacak dedi. Projede uygulanacak temalara da değinen Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü “Külliyenin Dört Kapıyı temsilen dört kapısı olacak. Bu Ahmet Yesevi ve Hacı Bektaş-ı Veliden gelen bir gelenektir. Bu kapılar Şeriat, Tarikat, Hakikat ve Marifettir. Bu Cemevinin 40 makamı vardır. Cemevinin üstünde teslim taşı örnek alınmıştır 12 köşelidir ayrıca kırlangıç motifi vardır”.

63a145f8693d563bf08723d5.webp

Akla takılan Sorular

1- Devlet Bahçeli bu olaylardan sonra “Ben Mersin’e seçim çalışması için geldiğimde benimle görüşmeye geldiniz. Horasan Erenlerinin kutsal davasını anlattınız. Ben de sizi kutladım, üstelik o arsayı da hibe ettim. Şimdi nedir bu rezillik? Ben bu kutsal emaneti artık size teslim edemem” der mi acaba…

2- Mehmet Şahin’in 11 Kasım 2023 günü Ankara’da topladığı 2. Kongrede seçilenlerin isimlerine bakılırsa Doğu Perinçek bu ayrışmada Mehmet Şahin’i destekliyor. Tuhaf olan şu ki, karşı listede yer alan yöneticilerden en az 9 kişi de Perinçek’in 50 yıllık arkadaşları veya üyeleri. Bu olaylardan sonra “özgül ağırlığı yüksek” iki kıdemli üyenin Vatan Partisinden istifa ettiğini öğrendim.

 Doğu Perinçek neden 50 yıllık arkadaşlarını karşısına almak pahasına Mehmet Şahin’i destekliyor?

Mahkemenin bu ay içinde vereceği kararı merakla bekliyoruz.

53137485-835628823454817-6871241104235167744-n.jpg

Faydalandığımız kaynak: torosruzgari.com

Alevi Haber - Hıdır ECEL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler