44'üncü Antalya Film Festivali başlıyor

44'üncü Antalya Film Festivali başlıyor

44'üncü Antalya Film Festivali başlıyorBu yıl 19 - 28 Ekim 2007 tarihleri arasında düzenlenecek 44'üncü Uluslararası Antalya...

A+A-

44'üncü Antalya Film Festivali başlıyor44'üncü Antalya Film Festivali başlıyor

Bu yıl 19 - 28 Ekim 2007 tarihleri arasında düzenlenecek 44'üncü Uluslararası Antalya Film Festivali, Türkiye, Avrupa ve Asya ülkeleri başta olmak üzere yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda ünlü konuğu ağırlayacak.

Festival, her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye ve dünyadan ünlü yıldızların, sinema dünyasına damgasını vuran usta yönetmenlerin, yapımcıların ve senaristlerin buluşma noktası olacak. 

44'üncü Uluslararası Antalya Film Festivali'nin yabancı konukları arasında, 3'üncü Uluslararası Avrasya Film Festivali, onur konuğu usta yönetmen Francis Ford Coppola, 2007 yılında yönetmen olarak ikinci filmine imza atan ve "Hotel Riviera" filminin galasına katılacak Fransız sanatçı Sophie Marceau ve filmin başrol oyuncusu Christopher Lambert bulunuyor.
 
Festivale "Altın Çağ"ın yönetmeni, sinema dünyasının yeni dahisi olarak da anılan Shekhar Kapur ve filmin oyuncularından, dört kez Goya Ödülü'ne aday gösterilmiş genç yetenek Jordi Molla, ünlü görüntü yönetmeni Christopher Doyle, efsanevi İngiliz yönetmen Nicolas Roeg ve son filmi "Puffball"da rol alan Miranda Richardson ve "Doktor Jivago"nun başrol oyuncusu Rita Tushingham da gelecek.
 
Festivalde uzakdoğu sinemasının dev ismi, Oscar ödüllü Tayvan doğumlu yönetmen Ang Lee'nin festivalin perdelerini açacak son filmi Lust Caution'ın Çinli güzel yıldız Joan Chen, "Yaşamın Kıyısında" filminin oyuncuları Nurgül Yeşilçay, Hanna Schygulla, Tuncel Kurtiz, Baki Davrak ve filmin yönetmeni Fatih Akın, Cannes'te yarışan "Yas Ormanı" filminin yönetmeni Naomi Kawase de yer alacak.
 
"Gün batımı" filminin oyuncularından, Meryl Streep'in kızı Mamie Gummer'ın bulunacağı festivalde, "Uyuyan Sudan Kork" filminin senaristi ve yönetmeni Jacques Deschamps, bu yıl Fransa'nın Oscar adayı "Indigenes" filminin yazarı, 2007 yılında en iyi senaryo dalında Cesar ödülünü kazanan senarist Olıvıer Lorelle, Ken Loach'ın son filmi "İşte Özgür Dünya"nın başarılı oyuncuları Kierston Wareing ve Juliette Ellis'de ağırlanacak.
 
Festivale katılacak Türk sanatçılar

 
Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne bu yıl katılacak olan Türk sanatçılar ise şöyle:
 
Barbaros Erköse, Bergüzar Korel, Burhan Öcal, Cansel Elçin, Cansu Dere, Cem Özer, Cem Yılmaz, Ceyda Düvenci, Demet Akbağ, Demet Evgar, Derya Alabora, Ebru Ceylan, Erkan Oğur, Ezel Akay, Fadik Sevin Atasoy, Genco Erkal, Güven Kıraç, Handan İpekçi, Halil Ergün, Halit Ergenç, Hülya Koçyiğit, İlhan Erşahin, Kenan Işık, Kıvanç Tatlıtuğ, Lale Mansur, Levent Üzümcü, Meltem Cumbul, Naz Elmas, Nejat İşler, Özge Özberk, Özgü Namal, Pelin Batu, Reis Çelik, Saadet Işıl Aksoy, Sedef Avcı, Selda Alkor, Semih Kaplanoğlu, Seray Sever, Serra Yılmaz, Sezen Aksu, Tamer Karadağlı, Tardu Flordun, Uğur Polat, Yavuz Turgul, Yılmaz Erdoğan, Zeki Demirkubuz ve Zuhal Olcay.

14 Ekim 2007 - CNN TURK

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.