5 Nisan'da Çanakkale'de Çevre Mitingi Düzenleniyor

5 Nisan'da Çanakkale'de Çevre Mitingi Düzenleniyor

5 Nisan'da Çanakkale'de Çevre Mitingi DüzenleniyorKAZDAĞLARI SAVUNMASI YURT SAVUNMASIDIR  ALTIN İŞLETMELERİ VE TERMİK SANTRALLERE...

A+A-

5 Nisan'da Çanakkale'de Çevre Mitingi Düzenleniyor5 Nisan'da Çanakkale'de Çevre Mitingi Düzenleniyor

KAZDAĞLARI SAVUNMASI YURT SAVUNMASIDIR
 
ALTIN İŞLETMELERİ VE TERMİK SANTRALLERE HAYIR 
 
TOPRAĞIMIZDAN, SUYUMUZDAN, HAVAMIZDAN, İŞİMİZDEN, EKMEĞİMİZDEN, SAĞLIKLI BİR ÇEVREDE YAŞAMA HAKKIMIZDAN ELİNİZİ ÇEKİN 
 
YER      : CUMHURİYET MEYDANI-ÇANAKKALE
TARİH  : 5 NİSAN  2008 CUMARTESİ
SAAT   :  13.00        

  • ÇANAKKALE  ÇEVRE PLATFORMU
  • Bilgi Tel: 0 286 212 05 60 - e posta:

    <!--

    var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

    var path = 'hr' + 'ef' + '=';

    var addy42737 = 'canakkalecep' + '@';

    addy42737 = addy42737 + 'gmail' + '.' + 'com';

    var addy_text42737 = 'canakkalecep' + '@' + 'gmail' + '.' + 'com';

    ( '' );

    42737 );

    ( '' );

    //-->n

    <!--

    ( '' );

    //-->

    <!--

    ( '' );

    //-->

KAZDAĞLARI VE MADRA DAĞI ÇEVRE PLATFORMU OLARAK

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK ÇEVRE MİTİNGİNİ YAPIYORUZ

Biga Yarımadası ve Edremit Körfezinde, Kaz Dağları ve Madra Dağında Altın-Gümüş Madencilerine karşı sürdürdüğümüz mücadelede, en önemli aşamalardan biri olan büyük Miting için platformumuz kararını vermiş bulunuyor.

5 Nisan'da,Çanakkale'de, Cumhuriyet Meydanında,

tüm Türkiye'nin beklediği bugüne kadarki en büyük

''Çevre Mitingi''ni gerçekleştireceğiz. 

5 Nisan'da Çanakkale'de Çevre Mitingi Düzenleniyor

Sürdürdüğümüz örgütlü mücadelede platformumuz her gün daha güçlenmekte, bilimsel-hukuksal ve eylemsel alanlarda daha donanımlı hale gelmektedir. 34 Belediyeden oluşan Kaz Dağları ve Madra Dağı Belediyeler Birliği ile birlikte Çanakkale Ve Balıkesir Üniversitelerinin temsilcileri, yine her iki ilin Baroları ve 300 civarında destek veren sivil toplum kuruluşu adına Çanakkale- Balıkesir- Edremit Körfezi Çevre Platformları temsilcilerinin oluşturduğu platformumuz yürütme kurulu, sürdürdüğü mücadeleyi her gün daha bir kararlılıkla daha ileriye - daha yukarıya taşımaktadır.

5 Nisan'da Saat 13'de Çanakkale Cumhuriyet Meydanında büyük mitingimizde; vatan savunmasının sembolü Çanakkale Savaşı'nın aziz şehitlerinin hemen yanı başında  bizlerde''çok uluslu altın ve gümüş tekelleri ile yerli işbirlikçilerine karşı Hayatımızı ve Vatanımızı Savunacağımızı''kararlılıkla haykıracağız.

Kaz Dağlarının kuzeyinde; Çanakkale-Çan-Bayramiç ve çevresinde 60, Kaz Dağlarının güneyinde ve Madra Dağında, yani Edremit Körfezinde 50 ruhsat çoğu altın ve gümüş olmak üzere, yaşamımız yok sayılarak  dayatılmaktadır. Biga Yarımadası ve Edremit Körfezini bu acımasız altın madenleri talanı ve termik santraller-çimento fabrikaları-tersaneler ile adeta yok etmeye, yağmalamaya yönelik dayatmaları kabul etmediğimizi kararlılıkla haykıracağız, 5 Nisan'da Çanakkale Cumhuriyet Meydanından.

Ülkemizin çevresel felaketler sürüklenmesine yol açacak ''bugüne kadar planlanan en büyük çevresel yıkım projesi'' olan 5177 Sayılı Emperyalist Maden Yasası değiştirilsin diye sesleneceğiz. Yer altı zenginliklerimizin %2'lik paylarla peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğimizi söyleyeceğiz.

Edremit Körfezinde  zeytin ve dünyanın en iyi zeytin yağını üreterek, Bayramiç-Çan-Gönen-Biga ve tüm yörede tarımsal üretimlerle, hayvancılık ve süt ürünleriyle her yıl 7 milyar dolar gelir sağlıyoruz, turizmde ülkemizin göz bebeği olan Çanakkale Ve Edremit Körfezinde yine milyarlarca dolar gelir sağlıyoruz demek için ve ''Kaz Dağları ve Madra Dağının Üstü-Altın'dan daha değerlidir'' diye haykırmak için 5 Nisan'da Çanakkale Meydanındayız.

Çanakkale ve Edremit Körfezinin ve hatta Midilli'nin su kaynağı Kaz Dağlarıdır. Sularımızın altın Madenlerinde tüketilmesine, toz bulutları ve siyanürlü atıklar ile zehirlenmesine izin vermeyeceğimizi haykıracağız ve ''Kaz Dağlarının bin pınarı gözyaşları olmayacaktır'' diye sesleneceğiz.

1 Km. çapında - 400 metre derinlikte ''dev cehennem çukurları'' ve milyonlarca m3 siyanürlü çamurun depolandığı ''dev atık barajları'' yani maden çöplükleri istemiyoruz, Biga Yarımadası ve Edremit Körfezinde yeni ''BALYA''lara izin vermeyeceğiz diye haykıracağız.

Kaz Dağları ve Madra Dağında bugüne kadar verilen çoğu ''altın'', 100'ü aşkın ruhsat iptal edilsin ve yeni ruhsat başvuruları kabul edilmesin diyeceğiz.

Kaz Dağlarında - Madra Dağında, Biga Yarımadası ve Edremit Körfezi ile birlikte tüm güzel yurdumuzda; ''Hayat Altın'dan Daha Değerlidir''. Birileri para kazanacak diye hayatımızın karartılmasına izin vermeyeceğimizi haykıracağız Cumhuriyet Meydanından, 5 Nisan'da.

Bizler ''Vatan toprağı kutsaldır. Kaderine terk edilemez'' diyen, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yol göstericiliğinde, toprağımıza-vatanımıza sahip çıkmaya kararlı yurttaşlar olarak; ''ekmeğimizi-havamızı-suyumuzu ve tüm yaşam alanlarımızı'' tehdit eden, başta ''Siyanürlü Altın - Gümüş Madenlerine''- Termik Santrallere ve benzeri girişimlere karşı ''örgütlü olarak'' sonuna kadar mücadele etmeye kararlıyız.

Tüm yurttaşlarımızı bu çok önemli ve onurlu mücadelede yer almaya, ''duyarlılık yetmez-sorumluluk almak gerekir'' diyerek; ''Hayatımızı ve Vatanımızı Savunmaya'' davet ediyoruz.

Tüm Türkiye'yi - Tüm Doğa Severleri - Tüm Vatanseverleri  ''ülkemizi ülke, bizi insan yapan'' değerler adına, 5 Nisan'da Çanakkale'de, Cumhuriyet Meydanında

''KAZDAĞLARI VE MADRA DAĞI'NIN ÜSTÜ ALTIN'DAN DEĞERLİDİR'' Mitingimize  katılmaya  davet ediyoruz.

Yaşamımız ve yaşam alanlarımız bizimdir

savunacağız!

Yaşam alanlarımız vatanımızdır

vatan savunması için herkes göreve!

Hayatımızı ve vatanımızı savunmak için herkes

5 Nisan'da Çanakkale Mitingine...

KAZDAĞLARI VE MADRA DAĞI ÇEVRE PLATFORMU

Alevi Haber - 18 Mart 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.