8 Mart’ı Tutsak Alevi Kadınlarına Armağan Ediyoruz!

8 Mart’ı Tutsak Alevi Kadınlarına Armağan Ediyoruz!

Zeynel Özen'in 8 Mart açıklaması

A+A-

AKP iktidarının özellikle son yıllarda muhalif kesimlere yönelik başlattığı baskı politikaları ile yıldırmaya çalıştığı kesimlerin başında Aleviler gelmektedir. Bu anlamda Alevi hak mücadelesi veren kurumların özellikle kadın aktivist ve yöneticilerinin hedef seçildiği anlaşılmaktadır.

19 Temmuz 2018 tarihinde İstanbul Sarıyer’deki Küçük Armutlu Cemevi’ne öğlen saatlerinde kapısı kırılarak gerçekleşen polis baskını sonrasında inancımıza karşı yaşanan saygısızlıkları kamuoyu ile paylaşan Cemevi Başkanı Zeynep Yıldırım bir süre sonra herhangi bir kesinleşen hukuki karar ve dayanak olmaksızın tutuklanmıştır.

Ardından geçtiğimiz haftalarda Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Kartal Eski Şube Başkanı Songül Tunçdemir Hızır ayında sabahın erken saatlerinde evine yapılan bir baskınla gözaltına alınmıştır.

Songül Tunçdemir aynı zamanda KHK ile mesleğinden ihraç edilen bir resim öğretmenidir. Alevilerin soldurmaya çalışılan kimlik mücadelesinde dik durup renkleriyle hayat kattığı için hedef seçilmiştir. Gözaltına alınmasının ardından hukuki hiç bir gerekçe bulunamadığı için serbest bırakılmasına karşın devreye giren bir güç ısrarla tutsak edilmesini sağlamıştır.

Sonucunda Malatya adliyesi önündeki onlarca kameranın flaşlarını patlatarak görüntülerini aldığı, o elleri kelepçelenen sadece Songül değildir. Bu keyfi tutuklamalarla asıl elleri kolları bağlanmak istenen; yola hizmet için hiçbir zaman diz çökmeden mücadele veren Alevi örgütlülüğüdür.

Alevi örgütlülüğünü ve Alevi kadınlarını hedef alan bu baskı politikaları asla amacına ulaşamayacak ve Alevi toplumu yüzyıllardır olduğu gibi yine zulümden korkup sinmeyecek ve direnerek, inancını ve kimliğini yaşatacaktır. İnancımızı yaşatma mücadelesinin bir bedeli olarak Silivre Cezaevinde bulunan Zeynep Yıldırım’la ve Elazığ Cezaevinde bulunan Songül Tunçdemir’le, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde görüşme talebimizi Adalet Bakanlığa resmen ilettik.

Bu anlamda Zeynep Yıldırım ve Songül Tunçdemir nezdinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü tutsak edilen tüm emekçi Alevi kadınlarımıza armağan ediyor ve tüm canlarımızı tutsak Alevi kadınlarımızla dayanışmaya çağırıyoruz.

Aşk İle

Zeynel ÖZEN

İstanbul Milletvekili

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.