92 yaşında 'Aziz' bir çınar

92 yaşında 'Aziz' bir çınar

92 yaşında 'Aziz' bir çınar     Yazar Aziz Nesin 92 yaşında. 5 Temmuz 1995' de ölmesinden bu yana her yıl dostları...

A+A-

92 yaşında 'Aziz' bir çınar92 yaşında 'Aziz' bir çınar   
 
Yazar Aziz Nesin 92 yaşında. 5 Temmuz 1995' de ölmesinden bu yana her yıl dostları ve sevenleri tarafından Nesin'in doğum günü kutlanıyor. 12 yıl önce sevenlerinden ayrılan mizah yazarı Aziz Nesin'in 92. yaş günü dün gece İstanbul Bakırköy'de düzenlenen bir etkinlikle kutlandı. Nesin Vakfı gönüllerinin organize ettiği geceye, Nevzat Karakış, Hayal Sanpınar, Hasan Yükselir gibi sanatçılar katılırken, Aziz Nesin'in kitapları ve Vakfın çocuklarının yaptığı süs eşyaları da açılan stanlarda katılanlara sergilendi.

Nesin'in hayatını anlatan sinevizyon gösteri ile başlayan gecede, açılış konuşması yapan oğlu Ali Nesin "Seksen yaşında öldü, elli yıldan beri politikanın içindeydi. Çok kez linç edilmeye çalışıldı. Sürgünü, hapsi, tutuklamaları yaşadı" dedi. Ali Nesin, babasının kurduğu vakfın herkes tarafından ayakta tutulduğunu belirterek, "Dün internetten bir mesaj geldi. Mesleği kapıcı, 10 ytl vermiş. Daha önce de bir hemşire 10 YTL vermişti ve bir de not düşmüş, 'Çok affedersiniz elimden bu kadar geliyor' diye. Nesin Vakfı'nın aylık gideri 60 bin YTL'ydi. Bu parayı karşılayacak bir holdingimiz yok. Bizim arkamızda kocaman bir halk var. Geçen yıl Nesin Vakfı hücum altında kaldı. İftiralar atıldı. Vakıf her zaman iftiraya uğrayacaktır. Çünkü Nesin Vakfı değişik bir organizasyondur, değişik bir bakış açısıdır" diye konuştu.

'KARA BULUTLARI LİFLEYELİM'

Nesin Vakfı Başkanı Tarık Akan da, iftiralarla ilgili sorunların ortadan kalktığını, sadace hukuki bazı durumların sürdüğünü ifade ederek yakında yönetim kurulu başkanlığını Ali Nesin'e devredeceğini belirtti. Mustafa Uzunkaya da, kutlamaları sıradanlığın ötesine taşıdıklarını, Aziz Nesin'in adına yakışır bir şekilde etkinliği tertiplediklerini söyledi. Gece, çekilişler ve sanatçıların sahne alması ile devam etti.

UFUK KOŞAR
BİRGÜN - 27 Ocak 2008

Aziz Nesin'e 92. yaş kutlaması
 
Yazar Aziz Nesin'in 92. doğum yıldönümü nedeniyle Nesin Vakfı gönüllülerinin katıldığı bir anma gecesi düzenlendi.

Bakırköy'deki Varan's Restoran'da önceki gün düzenlenen geceye Nesin'in oğlu Ali Nesin, Nesin Vakfı Başkanı Tarık Akan ile vakıf gönülleri katıldı. Ali Nesin, vakfın aylık giderinin 60 bin YTL'yi bulduğunu belirterek, "Geçen yıl zor geçti. İftiralara uğradık Türkiye, Nesin Vakfı'nın yapısına alışık değil. Bu nedenle vakıf hep hücum altında kalacaktır" dedi.

Vakfın başkanlık görevini geçici olarak yürüten Tarık Akan da Türkiye'nin üzerinde kara bulutlar dolaştığını ifade ederek, "Aziz Ağabey gibi, Uğur Mumcu gibi, Çetin Emeç gibi, Bahriye Üçok gibi o kadar çok insanımız var ki... İyi ki sizler varsınız, iyi ki el eleyiz ki bu kara bulutları üfleyebilelim" diye konuştu.

TAHSİN AKSU İstanbul
MİLLİYET - 27 Ocak 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.