AKP'den Alevilere çirkin sözler

AKP'den Alevilere çirkin sözler

AKP'den Alevilere çirkin sözlerAKP Kırıkkale Milletvekili: Bugün Alevilere verirseniz yarın satanistler de ister.TBMM Plan ve Bütçe...

A+A-

AKP'den Alevilere çirkin sözlerAKP'den Alevilere çirkin sözler

AKP Kırıkkale Milletvekili: Bugün Alevilere verirseniz yarın satanistler de ister.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Diyanet işleri Başkanlığı’nın bütçesi hakkında konuşan AKP Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak, Alevilerin Diyanet Bütçesinden hizmet alma talepleri hakkında ilginç değerlendirmelerde bulundu.

Özbayrak, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda söz alarak Aleviliğin son dönemlerde ayrı bir din gibi pazarlandığını söyledi. “Alevilik şia mezhebinin, Şiiliğin bir koludur” diyen Özbayrak, Aleviliğin birçok kolunun olduğunu belirterek, Diyanet’ten pay ayrılmasıyla ilgili şunları söyledi.

“Alevilere bir tahsisat yapılırsa, Aleviliğin diğer kolları da biz tahsisat yapın derse ne olacak? Mecusiler, Satanistler gibi gruplar da benzer taleplerle gelebilirler.”

Özbayrak, ayrıca YÖK’ün ilahiyat fakültelerini “tırpanladığını” savunarak kimi fakültelere hiç öğrenci alınmadığını kaydetti. Özbayrak, Diyanetten sorumlu Devlet Bakanı Yazıcıoğlu’nun bu konuda YÖK ile bir irtibata geçip geçmeyeceğini sordu.

Özbayrak’ın konuşmasına bazı CHP’li milletvekilleri tepki gösterdi.

ANKA - 1 Kasım 2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.