Alevi Bektaşi Federasyonu Tuzla'daydı

Alevi Bektaşi Federasyonu Tuzla'daydı

Alevi Bektaşi Federasyonu Tuzla'daydıAlevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Yönetim Kurulu üyeleri 16 Haziran’da greve çıkmaya hazırlanan...

A+A-

Alevi Bektaşi Federasyonu Tuzla'daydıAlevi Bektaşi Federasyonu Tuzla'daydı

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Yönetim Kurulu üyeleri 16 Haziran’da greve çıkmaya hazırlanan Tuzla işçilerini ziyaret ederek desteklerini sundular.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan yardımcısı Ali KENANOĞLU, ABF Eğitim-Bilim Sekreteri Hatice KÖSE ve ABF Genel Yönetim Kurulu üyesi Mehmet SARIYAR’dan oluşan heyet, Tuzla Tersaneler bölgesinde bulunan DİSK’e bağlı Limter-İş (Liman, Tersane Gemi Yapım-Onarım İşçileri Sendikası) Sendikasını ziyaret etti. ABF Genel Başkan yardımcısı Ali KENANOĞLU görüşmede şunları söyledi. “Kısa bir süre önce bir genel kurul gerçekleştirdik. Tuzla tersanelerinde yaşanan insanlık dışı vahşet ABF Genel Kurulunda da gündeme gelmiş ve ABF delegeleri bu yaraya parmak basmışlardır. Bizler de Genel Kurulumuzdan sonra yakaladığımız ilk fırsatta Tuzla işçilerini ziyaret etmeyi kendimize bir görev bildik. İnsanı ve yaşamı kutsayan bir öğretinin sahipleri olarak biz Alevilerin, Tuzla’da ki ölümlere, insan yaşamını tehdit eden çalışma koşullarına karşı sessiz kalmamız mümkün değil. Bugün burada bir kez daha yaşama kasteden bu kirli çarkı lanetliyorum. Yetkilileri sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyorum. Tuzla işçisi mücadelesinde yalnız değildir. 16 Haziran pazartesi günü bizlerde sizlerle birlikte olacağız."

Limter-iş sendikası yetkilileri ABF heyetine ziyaretlerinden ve desteklerinden dolayı teşekür ederek şunları söylediler “Tuzla tersanalerinde 21.yüzyılda maalesef 20. yüzyılın çalışma koşullarınıyla karşı karşıyayız. Biz hala 20. yüzyıl işçi sınıfının verdiği mücadeleyi vermek zorunda kalıyoruz. İşverenlerden ve devletten baskı görüyoruz. Örgütlenmemiz, hak arama mücadelemiz yasadışı yollarla engellleniyor. Patronlar bizi "bölücü, terörist vb." nitelemelerle karalıyor. Müthiş bir karalama kampanyası ile karşı karşıyayız. Ancak burada bir bilinç oluştu. Şubat ayında gerçekleştirdiğimiz grev Tuzla işçisinin haklarını arama bilincini geliştirdi. Şimdi 16 Haziran'da tekrar greve çıkıyoruz. Ve umuyoruz ki bu grev büyük bir katılımla gerçekleşeeşek ve Tuzla işçileri gereken yerlere mesajını net olarak verecektir."

ALEVİ HABER AJANSI – 14 Haziran 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.