Alevi öğrencilere camide uygulamalı ders

Alevi öğrencilere camide uygulamalı ders

Alevi öğrencilere camide uygulamalı dersÇorum'da ilköğretim öğrencileri 'uygulamalı eğitim gezisi' denilerek camiye götürüldü....

A+A-

Alevi öğrencilere camide uygulamalı dersAlevi öğrencilere camide uygulamalı ders

Çorum'da ilköğretim öğrencileri 'uygulamalı eğitim gezisi' denilerek camiye götürüldü. Öğrencilere namaz kıldırıldı, ilahi okutturuldu, kız öğrencilere türban taktırıldı. Olaya sert tepki gösteren aileler ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, uygulamayı asimilasyon politikası olarak değerlendirdi.

ANKARA- Çorum'da Merkez Yahya Beyatlı İlköğretim Okulu'ndan bir grup öğrenci, 'uygulamalı eğitim gezisi' adı altında camiye götürülerek namaz kıldırıldı. Alevi çocuklara da aynı uygulamanın yapılması, tepkiyle karşılandı.

Edinilen bilgiye göre, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni, uygulamalı eğitim gezisine katılmaları yönünde öğrencilerin ailelerinden yazılı izin belgesi aldı, ancak veliler konunun içeriğini bilmeden kağıdı imzaladı. Öğrencileri camiye götüren öğretmen, öğrencilere abdest aldırdıktan sonra namaz kıldırdırdı, kız öğrencilerin başına türban taktırdı ve camide öğrencilere ilahi okuttu.

Uygulamaya sert tepki gösteren Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çorum Temsilciliği, dernek binasında yaptığı açıklamada, okul yöneticileri hakkında dava açacağını duyurdu.

Dernek yöneticileri, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin zorunlu din dersinin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı olduğu yönünde karar verdiğini hatırlattı. Açıklamada, çoğunlukla Alevilerin oturduğu Lozanevleri Semtinde bulunan Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu öğrencilerinin camiye götürülmesi ile "Alevilerin asimile yoluyla yok edilmesinin" amaçlandığı belirtildi.

Alevi öğrencilere camide uygulamalı ders

Durumu hukuksuz ve haksız bir uygulama olarak niteleyen dernek yöneticileri, idari ve cezai işlemlerin yapılmasını istedi, okul yöneticileri ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmeni hakkında dava açacaklarını duyurdu.

AKP'nin 'Alevi açılımı'na da dikkat çekilen açıklamada, Aleviler başta olmak üzere kime, ne şekilde, ne amaçla olursa olsun her türlü asimilasyon, sindirme ve devşirme politikalarına son verilmesi istendi.

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ise konuyla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

Etkin Haber Ajansı - 29 Aralık 2010 Çarşamba

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.