Alevi öğrenciye dayak Meclis gündeminde

Alevi öğrenciye dayak Meclis gündeminde

Alevi öğrenciye dayak Meclis gündeminde CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, İstanbul Şişli'de bir lisede Alevi öğrencinin Din...

A+A-

Alevi öğrenciye dayak Meclis gündemindeAlevi öğrenciye dayak Meclis gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, İstanbul Şişli'de bir lisede Alevi öğrencinin Din Kültürü öğretmeni tarafından dövüldüğü iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

CHP'li Soysal, söz konusu iddialarla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

Önergesinde, Burak Tibar'ın halen hastanede tedavi altında bulunduğunu belirten Soysal, İstanbul Esenler'de yaşanan olay sonrasında soruşturma yapılan öğretmenin başka okula gönderildiğini hatırlattı. Soysal, yapılan soruşturmaların hangi kriterlere göre yapıldığını sordu. Soysal, Bakan Çelik'e şu soruları yöneltti:

"Son dönemde Bakanlığınıza bağlı okullarda gözle görünür bir şekilde artış yaşanan şiddet olayları karşısında ne tür tedbirler alınmıştır?

Alevi öğrencilere yönelik şiddet, din ve vicdan özgürlüğü çerçevesinde nasıl değerlendirilmelidir? Partinizin kamusal alanlarda dini simgelerin kullanılmasıyla ilgili sergilediği tavrın, okullarda özellikle Din Kültür ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri cesaretlendirici bir etkisi var mıdır?

Burak Tibar eğitim hayatını ve psikolojisini tüm yaşamı boyunca etkileyecek şekilde şiddet görmüştür. Okullarda şiddetin engellenmesi amacıyla herhangi bir detbir alınması düşünülmekte midir? Düşünülüyorsa bu tedbirler nelerdir?"

(ANKA) - SABAH - 22 Ocak 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.