Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Mektup

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Mektup

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Mektup Sayın Dr. Eckart Cuntz,Almanya BüyükelçisiKavaklıdere - Ankara  Sayın...

A+A-

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Mektup

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Mektup
 
Sayın Dr. Eckart Cuntz,
Almanya Büyükelçisi
Kavaklıdere - Ankara
 
Sayın Bay Cuntz,

Alevi Bektaşi Federasyonu(ABF) ve federasyonumuza bağlı 155 dernek 35 Vakıf olarak, ülkenizde kamusal bir yayın kuruluşu olan ARD Televizyonundaki skandal yayını üzülerek izledik. 23.12.2007 tarihinde yayınlan “Tatort” adlı dizide, sözde kızına tecavüz eden Alevi bir babanın aile yaşamı anlatılmakta ve Alevi toplumuna karşı iftira, aşağılayan ve olumsuz bir anlatım sergilenmektedir. ARD Televizyonunun yayın özgürlüğünü, hakaret olarak kullanması ve Alevi toplumunu rencide edici yayıncılığı karşısında, sizi cesur bir tutum takınmaya davet etmek üzere şahsınıza yazıyoruz.

Alman Birinci Televizyon Kanalı olan ARD Televizyonu'nda yayınlanan Tatort adlı dizinin yayınlanan “Namusuma Layık Olmak” adlı bölümünde, Alevi kimliğini ve aynı zamanda Türkiye kimliğini aşağılayan ifadeler bizleri derinden rahatsız etmiş ve üzmüştür. Her dizide ele alınan konular önemli bir ön çalışmaya dayanarak yapıldığı göz önünü alınacak olunursa, ARD TV’nin söz konusu dizinin bu bölümündeki ayrımcı fikirlere, gerçek dışı iftiralara başvurarak, kültürel ve inançsal kimliğimizi rencide etmesine imkan sunan düşünsel referanslarını ve kaynaklarını açıklaması ihtiyacı ortadadır. Bu yayındaki ırkçılıkla karışık yabancı düşmanlığı üreten ve biz Alevileri ait olmadığımız ve öğretimizden dışladığımız insanlık dışı ilişkilerin bir parçası haline getirmedeki art niyetin deşifre edilmesi zorunludur. 

Sayın Bay Cuntz

Bir milyon üzerinde Alevi yurttaşı, sizin ülkenizde yaşamakta olup, dördüncü kuşağı ile birlikte Almanya’daki sosyal yaşamın bir parçası haline gelmişlerdir. Aleviler, Almanya’da uyum sorunu olmayan, içine katıldığı toplumun kültürel ve etnik kimliğiyle barışık yaşamayı öğretisinden ve felsefesinden beslenerek daha kolay gerçekleştirebilen toplumsal kesimdir. “Yetmişiki milleti, dili ve kültürü eşit görmek, bir tutmak”  felsefesi ve ilkesi bu tavrını beslemiştir. Dolaysıyla içinde yaşadığımız bu yer kürede barış içinde, ayrımcılığa ve hakarete maruz kalmadan yaşamak biz Alevilerin temel arzusu ve beklentisidir. Buna katkı koymak hepimizin insanlık adına görevidir.

AB üyesi olarak Kopenhag siyasi kriterlerine bağlı ve AB düşüncesini savunduğunuz için özgürlük geleneğine büyük saygınız olduğunu düşünerek, şahsınızın ülkenizde ARD Televizyonu tarafından üretilen bu çirkin skandala karşı cesaretli tavır ile tarihsel sorumluluk ve görevle karşı karşıya olduğunuzu hatırlamak isteriz.

Sayın Bay Cuntz

Bugün, siz diplomat kimliğiniz, bizlerse yurttaş, ülkenizde göçmen ve inançsal kimliğimizle, dünya tarihinin çok zor bir dönemecinde bulunuyoruz. İnsanlık arasında şiddetin, yoksulluğun, eşitsizliğin, ayrımcılığın, savaşın ve nefretin tırmandırıldığı bir dönemde, farklı kültürlerin ve kimliklerin birada yaşamasını zorlaştıran değil, kolaylaştıran bir düşünce ve sorumluluğu üstlenmek zorundayız. Çünkü bu aynı zamanda bir insanlık davası ve görevidir.
 
Şu anda ARD Televizyonu tarafından yaratılan skandal nedeniyle dünyanın her yerinde yaşayan Aleviler bugün Almanya devletinin bir kurumu olan ARD’yi vicdanlarında yargılamaktadır. ARD Televizyonu ve program sorumluları, Alevileri, Alman ve Avrupa toplumuna çok kötü tanıtarak bir arada yaşama düşüncesini ve kültürünü tehlikeye atmaktan çekinmemiştir. Bugüne kadar konuyla ilişkin hiçbir açıklama yapmamaları ise bu art niyetin arka plana sahip olduğunu da göstermektedir. Bu nedenle şahsınızın bu arka planı araştırıp bize bir açıklama yapmanızı bekliyoruz. 

Sayın Bay Cuntz

Belki siz de dahil olmak üzere birçok Alman, ARD Televizyonun bu skandal yayınıyla, insanlığa karşı işlediği suç karşısında dehşete kapılıyorsunuz. Sizden, vicdanınızın sesini dinlemenizi ve ARD Televizyonu yetkililerine karşı, hükümetiniz aracılığı yaptırım gücünüzü devreye koymanızı rica ediyoruz. ARD Televizyonunun toplumsal hafızamızda bıraktığı bu kara lekenin giderilmesi için “TATORT” adlı dizinin derhal yayından kaldırılması için elinizden geleni yapmanızı diliyoruz. Cesur bir tutumun kolay olmadığını bilmemize karşın bunu sizden rica ediyor, en kısa zamanda konuyla ilişkin gelişmeleri ve Alman hükümetinin resmi tavrını federasyonumuzla paylaşmanızı diliyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz. 25.12.2007

Saygılarımızla

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU
Turan Eser, Genel Başkan


ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU
Sokullu Mehmet Paşa Caddesi İğde Sokak No: 24  Dikmen  – Ankara

Tel: 0312 480 15 55 Faks: 0312 480 15 75

E-mail :

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy48501 = 'alevifederasyonu' + '@';

addy48501 = addy48501 + 'gmail' + '.' + 'com';

var addy_text48501 = 'alevifederasyonu' + '@' + 'gmail' + '.' + 'com';

( '' );

48501 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->

web: www.alevifederasyonu.com

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.