Beylikdüzü Cemevinin başına gelenler

Beylikdüzü Cemevinin başına gelenler

Beylikdüzü Cemevinin başına gelenlerProf. Dr. İrfan AçıkgözÖyle kuşun böyle kuyruğu olur derler, işte öyle devletin de...

A+A-

Beylikdüzü Cemevinin başına gelenlerBeylikdüzü Cemevinin başına gelenler

Prof. Dr. İrfan Açıkgöz

Öyle kuşun böyle kuyruğu olur derler, işte öyle devletin de böyle kaymakamı olur. Sayın Bakan Faruk ÇELİK işte buyurun size Alevi açılımı! Böyle kinci, tahammülsüz ve art niyetli yöneticiler varken açılım bir hikaye olarak kalır. Açılım için önce samimiyet, sonra da devletin bu kafalardan arındırılması gerekir, bunu için de böyle art niyetli yöneticilerin görevden alınması lazım gelir. Şimdi Sayın Başbakanı göreve çağırıyoruz; şayet Sayın Başbakan söylediklerinde samimi ise kaymakamı görevden alarak bunu ispatlayabilir. İşte fırsat!

Süreci iyi yönetemeyen ve kadrolarına “açılımın” içeriğini ve amacını anlatmayan hükümetin gerçek amacı seçim için zaman kazanmaktır. Adalet ve vicdanın varlığının sorgulandığı yerlerde gücün ve güçlünün hukuku egemen olur. Kendileri için istediklerinin milyonda birini bile “öteki”ler için istemeyenlerin ipliği artık çoktan pazara çıkmıştır. Çözümde rol üstlenmeyen bu zihniyet her zaman olduğu gibi sorunun önemli bir parçasıdır.

İşte O Haber :

“Beylikdüzü Belediye Meclisi'nin cemevi yaptırma kararı kaymakamın suç duyurusuyla mahkemeye takıldı. Kaymakam hukuki zorunluluk olduğunu savunurken meclis üyeleri ve Alevi örgütleri kaymakamı taraflı olmakla suçladı.

HUKUKİ ALT YAPISI YOK

Hükümetin Alevi, Kürt ve Roman açılımları son sürat devam ederken Beylikdüzü Kaymakamı çok tartışılacak bir dava açtı. Kaymakam Yusuf Odabaş, bir önceki belediyenin meclis kararıyla yapımına başladığı Cem ve Kültür Evi projesinin 'hukuki altyapısı olmadığı' gerekçesiyle inşaatın durdurulması için mahkemeye başvurdu.

İNŞAAT BELEDİYE YÖNETİMİ DEĞİŞİNCE DURDU

Beylikdüzü'nün bir önceki Belediye Başkanı Vehbi Orakçı da 2009 yılında ilçede yaşayan Alevi vatandaşların istekleri doğrultusunda cemevi yapmak için harekete geçti. Derviş Eroğlu Caddesi üzerinde mülkiyeti belediyeye ait arazide Cem Vakfı'na 30 yıllığına kiralanacak Cem ve Kültür Evi yapımı için start verdi. Karar oy birliğiyle meclisten geçirildi. Seçimlerden önce başlayan inşaat, belediye yönetimi değişince durdu. Beylikdüzü Kaymakamı Yusuf Odabaş'ın da mülkiyeti belediyeye ait arazide Cem ve Kültür Evi'nin yapımının durdurulması için dava açtığı ortaya çıktı.”(İnternethaber)

Prof. Dr. İrfan Açıkgöz

KAYNAK : Alevihaber.com - 17 Temmuz 2010

İLGİLİ HABERLER :

Çay bahçesi olur cemevi olmaz

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.