Çamuroğlu'nun İftarına Emine Erdoğan da davetli

Çamuroğlu'nun İftarına Emine Erdoğan da davetli

Emine Erdoğan da davetliAKP'nin Alevi açılımının ilk ayağı olan, 11 Ocak'ta yapılacak muharrem orucu iftarına, Başbakan Erdoğan'ın...

A+A-

Çamuroğlu'nun İftarına Emine Erdoğan da davetliEmine Erdoğan da davetli

AKP'nin Alevi açılımının ilk ayağı olan, 11 Ocak'ta yapılacak muharrem orucu iftarına, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da davetli olduğu açıklandı
 
AKP ile bazı Alevi örgütlerinin birlikte organize ettiği Muharrem Orucu iftar yemeğine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da davet edildi. "Emine Hanım davetlimiz" diyen AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, AKP ile Alevi kurum ve şahısları buluşturan iftarın "devlet yemeği" olmadığı için Cumhurbaşkanı Gül'ün iftara gelmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

AKP'nin Alevi açılımının ilk ayağı olan Muharrem Orucu iftarı, 11 Ocak 2008'de Ankara Bilkent Otel'de gerçekleştirilecek. Bin kişinin katılması planlanan iftarda Erdoğan bir konuşma yaparak Alevi kesimlerinin beklentilerini yanıtlayacak.

İftar için Çamuroğlu'nun çalışma ofisinde bir bilgi bankası oluşturulurken, tek tek belirlenen Alevi dernek ve vakıfları, kanaat önderleri, halk ozanlarının adreslerine davetiye gönderildi.

Çamuroğlu, Alevi kesimini ikiye bölen yemekle ilgili olarak, "Farklı görüşler olabilir. Ama 'Muharrem' sofrası kurulacak. Öyle de böyle de bu yemek yapılacak" dedi.

ÖNDER YILMAZ Ankara

Baykal da aşure gününe katılacak

Başbakan Erdoğan'ın ardından CHP lideri Deniz Baykal da Alevi vatandaşların muharrem orucu iftarına katılma kararı aldı. Karacaahmet Derneği'nin 18 Ocak'taki aşure günü etkinliklerine katılacak olan Baykal, parti genel merkezinde de geçen yıl olduğu gibi aşure yaptırıp dağıtacak.

MANSUR ÇELİK Ankara

Alevilerden iftara şartlı katılım
 
Alevilerden iftara şartlı katılımYenibosna'daki Cem Vakfı'nda bir araya gelen dede ve babalar, Alevi olan AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu tarafından gündeme getirilen "Alevi açılımı" ile muharrem orucu sırasında Erdoğan'ın Alevilere vereceği iftar yemeğine katılıp katılmamayı tartıştı. Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, "Alevi yurttaşlara verilmeyen anayasal hakların gerçekleştirileceğine dair, sayın Başbakan bize kamuoyu önünde hükümet adına taahütte bulunmalıdır. Bunu söylediği takdirde biz de yemeklerine katılacağız" dedi. Önerinin oylanması sonucunda "Başbakan veya yetkili bir hükümet üyesinin Alevilere verilecek haklarla ilgili açıklama yapmaması halinde yemeğe katılmama" kararına varıldı.

GÜRKAN AKGÜNEŞ İstanbul

MİLLİYET - 27 Aralık 2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.