Cumhuriyet’in bu tür başlıkları kullanması kabul edilemez

Cumhuriyet’in bu tür başlıkları kullanması kabul edilemez

Müslüm Doğan, “Cumhuriyet gazetesinin bu tür başlıkları kullanması kabul edilemez bir durumdur” dedi.Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili...

A+A-

Müslüm Doğan, “Cumhuriyet gazetesinin bu tür başlıkları kullanması kabul edilemez bir durumdur” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, bugün Cumhuriyet gazetesinin kendisine yönelik “Bakanlığı duydu mezhebini unuttu” başlığıyla sürmanşetten verdiği habere ilişkin tekzip niteliğinde bir açıklama yaptı.

Doğan tarafından yapılan açıklamada, “Kimseden saklamadığımız ve gerekçesini açıkça anlattığımız bir erteleme Cumhuriyet gazetesinde ‘Bakanlığı duydu mezhebini unuttu’ ve ‘Doğan, bakan oldu, Aleviliği erteledi’ gibi başlıklarla okurlara sunulmuştur” diyerek, konuya ilişkin açıklama yapma ihtiyacı duyulduğunu belirtti.

Doğan, “Bu kararımızı Anayasal bir hak olmanın ötesinde toplumsal bir sorumluluk olarak değerlendiriyoruz. Tarafıma yapılan bakanlık teklifi de partimizin bu kararı doğrultusunda kabul edilen bir husustur. Cumhuriyet gazetesinde yer alan haberin içeriğinde basın toplantısının ertelenme gerekçesi de yer almaktadır. Söz konusu haberde inancımızın, öğretimizin ve toplumumuzun hassasiyetlerinin bir Bakan olarak da takipçisi olacağıma dair beyanlarım da bulunmaktadır. Cumhuriyet gazetesinin bu tür başlıkları kullanması kabul edilemez bir durumdur” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.