"Dersim'in Kayıp Kızları" Adana'daydı

"Dersim'in Kayıp Kızları" Adana'daydı

“Dersim'in Kayıp Kızları” Adana'daydıYönetmen Nezahat Gündoğan’ın, Adıyaman, Tunceli (Dersim) Bursa ve İstanbul’da...

A+A-

"Dersim'in Kayıp Kızları" Adana'daydı“Dersim'in Kayıp Kızları” Adana'daydı

Yönetmen Nezahat Gündoğan’ın, Adıyaman, Tunceli (Dersim) Bursa ve İstanbul’da çektiği “İki Tutam Saç- Dersim’in Kayıp Kızları” adlı belgesel film, PSAKD Adana Şubesi Kadın Komisyonunun hazırladığı etkinlikle Adana’da gösterildi. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şubesi Kadın Komisyonu tarafından 2 Ocak 2011 Pazar günü Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen film gösterimi ve söyleşi büyük ilgi gördü.

PSAKD Adana Şube Başkanı Mikdat ÖZTÜRK, etkinlik öncesi yaptığı konuşmada “Kerbela’dan sonra cumhuriyet tarihimizin en büyük Alevi Katliamı olan Dersim Katliamı yakın tarihimizin Kerbelasıdır” dedi.

Mikdat ÖZTÜRK konuşmasında; “Yalnız Alevi katliamlarını değil, dini, dili, ırkı, mezhebi ne olursa olsun tüm insanlığa karşı yapılan bütün katliamları kınıyoruz. Suçluların hesap vermesini istiyoruz.Çünkü tüm katliamlar halklar üzerinde faşizan baskılar kurarak emellerine daha rahat kavuşmayı amaçlamıştır .Bunun için geçmişte yaşanan katliamları unutturmayarak, katliamların yenilenmesini önleyerek, farklılıkların zenginlik olduğu bilincini beyinlere kazıyarak ve hepsinden önemlisi vicdanlarımızla, geçmişimizle, ayıplarımızla, suçlarımızla yüzleşerek ışığı çoğaltmalıyız. Türkiye, geçmişindeki bu utancı temizlemek, geleceğini de aydınlatmak zorundadır. Bizce bunun çözümü katliamın gizli arşiv belgelerinin açıklanması, karanlıkta kalmış gerçek faillerinin bulunması ve Alevilerden özür dilenmesidir.” dedi.

"Dersim'in Kayıp Kızları" Adana'daydı

"Dersim'in Kayıp Kızları" Adana'daydı

"Dersim'in Kayıp Kızları" Adana'daydı

Alevi Haber Özel – 03.01.2011

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.