Dinci gazeteler Sivas katliamını savunmayı sürdürüyor

Dinci gazeteler Sivas katliamını savunmayı sürdürüyor

Dinci gazeteler Sivas katliamını savunmayı sürdürüyorKARA LEKEYİ AKLAMA ÇABASIİstanbul Haber Servisi - Anadolu’da Vakit gazetesi,...

A+A-

Dinci gazeteler Sivas katliamını savunmayı sürdürüyorDinci gazeteler Sivas katliamını savunmayı sürdürüyor

KARA LEKEYİ AKLAMA ÇABASI

İstanbul Haber Servisi - Anadolu’da Vakit gazetesi, Sıvas’taki Madımak Oteli’nde 16 yıl önce meydana gelen insanlık dışı katliamı savunmaya devam ediyor. Gazete, otelde ölenlerin yanmadığını “dumandan zehirlendiğini” iddia ederek kendince katliamı aklamaya çalışıyor.

Anadolu’da Vakit’in dün “Arşiv” isimli bölümünde Akşam yazarı Serdar Akinan’ın yazısına yanıt verildi. Akinan’ın Madımak’ta insanların yakılarak öldürülmesinden bahsetmesini hazmedemeyen gazete, yazara meydan okudu. Bazı alıntıların yapıldığı Akinan’a ait yazının üst bölümünde şu değerlendirme konuldu: “Serdar Akinan Madımak’ta ölenlerin ‘yakılarak öldürüldüğünü’ iddialı bir şekilde dile getirdiğine göre hodri meydan diyelim... Ölenlerin bir tanesinde yanık izi var mıymış? Otopsi raporlarına bakıp söyleyin. Otopsi raporları, ölüm sebebini ‘dumandan zehirlenme’ olarak gösteriyor. Akinan ise palavra sıktığı ile kalıyor!”

2 Temmuz Sıvas olaylarının yıldönümünde Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Dumanlı yönetimindeki gazetenin durumu katliam değil alelade bir yangın olarak nitelemesi bir dönem İslami camianın etkili kalemlerinden olan Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan’ın bile tepkisine neden oldu. Dünkü yazısında Hakan, Dumanlı ile ilgili şu yorumu yaptı: “Sıvas katliamının yıldönümü nedeniyle gazetesinde yayımlanan bir haberde, Sıvas’ta meydana gelen katliam şu iki cümleyle özetleniyordu: ‘2 Temmuz 1993’te gerçekleştirilen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli’nde yangın çıkmış, aralarında otel görevlilerinin de bulunduğu 37 kişi ölmüştü.’ Ne kadar acımasız bir anlatım bu... Sanki yangın, elektrik kontağından çıkmış... Bu konuda bir şey yazmadım... Bekledim ki bir düzeltme, bir özür yayımlansın gazetede... Yoktu... Dedim ki, ‘Herhalde Ekrem, bu düzeltmeyi, pazartesi günü medyaya nizamat verdiği köşesine bıraktı’. Dün baktım, orada da değinmemiş. Hadi Ekrem Dumanlı... Bırak politikayı da yüreğinin götürmesi gerektiği yere git...”

CUMHURİYET - 8 Temmuz 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.