Dört eş, sınırsız zinayı önlermiş

Dört eş, sınırsız zinayı önlermiş

Dört eş, sınırsız zinayı önlermiş Düzenlediği tesettür defilesiyle İslami camiayı karıştıran konfeksiyoncu Mustafa Karaduman, ’üç...

A+A-

Dört eş, sınırsız zinayı önlermişDört eş, sınırsız zinayı önlermiş

Düzenlediği tesettür defilesiyle İslami camiayı karıştıran konfeksiyoncu Mustafa Karaduman, ’üç eşli’ yaşadığını savunurken ağzını bozdu: "Tekeşlilik mümkün olsaydı, umumhaneler, kerhaneler olmazdı."

YERLİ ve yabancı basında geniş yer bulan "Özgür Çiçekler ve Özgür Renkler" defilesiyle İslami camiayı karıştıran Konfeksiyoncu Mustafa Karaduman (51), 3 evli olduğunun ortaya çıkmasından ardından yaptığı açıklamalarla daha da çok konuşulacak. Çocuklarının sayısını söylemeyen ve İslam’ın dışındaki bütün sistemlerde birden fazla evliliğin yasaklanıp, gayrimeşru hayatın sonuna kadar açıldığını öne süren Mustafa Karaduman, "Eğer tekeşlilik mümkün olsaydı umumhaneler, kerhaneler olmazdı. Yasal olan her şey doğru mu?" dedi. Türkiye’de otel ve motellerin genelev gibi kullanılıp fuhuş yapıldığını anlatan Karaduman, Hürriyet’e şöyle konuştu:

AŞK ADI ALTINDA 20 KİŞİYLE OLUYOR

"O kadınlara yüzlerce erkek gitmekte ve sınırsız bir zina yapılmakta. Batakhanelere, fuhuş yuvalarına kimsenin tepkisi yok. Gazetelerde televolelerde izliyoruz, aşk adı altında 20-25 kişiyle beraber oluyor, buna kimsenin tepkisi yok. Ama birisi Allah’ın emriyle evlendiği zaman yer yerinden oynuyor. Müslümanlar bile tepki gösteriyor. Anlamak mümkün değil. Kuran-ı Kerim bunu helal kılmışsa, kalkıp da birilerinin bunu yasaklama, kişisel olarak küçümseme, kendi inancına zarar getirir.

Eğer bir ihtiyaç sözkonusuysa evlenirsiniz. Ve bütün ihtiyaçlarını üstlenirsiniz. İkinci, üçüncü evliliklerin bir bedeli var. Evinin kirasını öder, çocuklarını okutursunuz. Baba olarak da sizi tanır, hayat bu şekilde devam eder. Ama bunlar sadece kendi ihtiyaçlarını karşılayıp, paçavra gibi atıyorlar. Bu kadın haklarına yapılacak en büyük saygısızlık ve hakaret. Kadın saygı duyulması gereken bir varlık. Allah’ın yeryüzündeki en büyük sanatı insan. İnsanı kadın dünyaya getiriyor. Bu kadar kutsal kadına toplumda büyük saygısızlık var.

BENİM KİTABIMDA PEYGAMBER VAR

Birileri rızasıyla evleniyorsa kimsenin bir şey demeye hakkı var mı? Ama hukuksal olarak haklarını yerine getirmezseniz, buna inancım da şiddetle karşı çıkar, ben de. Bizim inancımızda mecbur olsa bile, düşünülebilecek en son şey boşanma. Evlilik kutsaldır. Peygamberimize de bu hususta bize göre Allah daha fazla hak tanımış. Allah’ın tanıdığı bu hakkı da kimse Peygamber’in elinden alamaz. Eğer bir adam Müslümansa, Peygamber’i tanıması yeterlidir, kimseye bakmasına gerek yok. Benim kitabımda Peygamber var. Hukuksal olarak endişem yok.

Hukuklarda, ’Kerhane var çalışabilirsin’ diyor. Hukuken, kadına vesika da veriyor ’Fuhuş yapabilirsin’ diyor. Hukukun ’Doğru’ dediği şey, yasal olan her şey doğru mudur sizce? Fuhuş yasal değil mi? Bahsettiğim oteller, umumhaneler yasal değil mi? Orada yasal fuhuş yaptırılıyor. Devlet bekçi de vermiş, korumasını da. Vergisini alıyor. Onlar sonuçta bizim kızlarımız, bizim evlatlarımız. Manukyan vergi rekortmeniydi, hukuken kızları çalıştırıyordu. Bu kızlarımıza evlenme hakkı, iş, aş dururken, kalkıp da vesika vererek yasal fuhuşa sürüklemelerinden benim vicdanım rahatsız."

İlk eşim benim için ölüme hazır

MUSTAFA Karaduman, eşleri ve çocuklarıyla ilgili de şunları söyledi: "Çocuklarımın yasal hakları eşit. Eşlerim yanımda. Hepsi ayrı evde oturuyor, hepsine eşit zaman ayırıyorum. Çocuklarımı canımdan çok seviyorum. Eşlerime de saygım sonsuz, canımdan çok değer veriyorum. İlk hanımımı, dünyadaki bütün varlıklardan çok seviyorum. Benim için yeryüzünün en değerli, en kaliteli insanı. Benim için ölüme hazır, hiç tereddüt etmez. Ben de etmem.

Defileye eşlerim de geldi. Hepsi tesettürlü. Çarşaf giyen de var, giymeyen de. Son eşim rahatsız olduğu için o gelemedi. 8 kardeşiz. Boşanmalar var ama hepsi tek eşli. Hanımlarımızın istediği hayat standartını onlara sunduk.

Son evliliğimin üzerinden 15 sene geçti. Çocuğum 14 yaşında, boyu beni geçti. Benim gizlediğim bir şey yok. 3’ü söyleyen 4’ü saklamaz. 3 tane evim, 3 tane hanımım var. Saklamam için bir neden yok. 21 yaşında bir hanımım da yok. Dördüncüsü yok, aklımda böyle bir şey de yok. Allah’ın işi, büyük konuşmaya da gerek yok. Ama bu yaştan sonra düşünmüyorum desem doğru olur." 

Fatma AKSU/İSTANBUL
HÜRRİYET - 26 Nisan 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.