Ercan Geçmez Bunları Söyledi mi?

Ercan Geçmez Bunları Söyledi mi?

Ercan Geçmez Bunları Söyledi mi?Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez AKP'nin iftarına katılacak mı?...

A+A-

Ercan GEÇMEZ Bunları Söyledi mi?Ercan Geçmez Bunları Söyledi mi?

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez AKP'nin iftarına katılacak mı? Bu iftarı destekliyor mu? Tayyip Erdoğan'ı en iyi şekilde ağırlayacağını söyleyen Ercan GEÇMEZ bu iftarın ev sahipliğini mi yapıyor? İşte Aktif Haberde yer alan açıklamalar:

Tarihi iftar sırasında kameraların görüntü verilmemesini isteyen Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez, şu uyarıda bulundu: KAMERALARI İSTEMİYORUZ

"Başbakan Erdoğan'ın iftara gelmesinden memnuniyet duyarız. Bizde misafir, Hz. Ali'nin simgesi olarak kabul edilir. Kendisi en iyi şekilde karşılanıp ağırlanacaktır. Ama, iftara kameraların alınması doğru olmaz. Taban büyük tepki gösterir. Çünkü, bizim için oruç, matem ve yas anlamına gelir.

Susuz Etsiz Bıçaksız Alevi İftarı   

Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı Alevi iftarıında Alevi inancı doğrultusunda, iftar sofrasında su, et ve bıçak bulunmayacak

Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı Alevi iftarının tarihi 11 Ocak olarak belirlendi. Alevi inancı doğrultusunda, iftar sofrasında su, et ve bıçak bulunmayacak. Mönüde, baklagil ağırlıklı yemekler, salata, meşrubat, meyve suyu, hoşaf bulunacak.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Başbakan Erdoğan'ın danışmanı Reha Çamuroğlu'nun organize ettiği, Alevi cemaatine verilecek iftarın ayrıntıları netleşmeye başladı. Daha önce 9- 21 tarihleri arasında Başbakan Erdoğan'ın uygun olacağı bir günde düzenleneceği belirtilen iftarın, 11 Ocak'ta Ankara Bilkent Oteli'nde düzenlenmesine karar verildi. Böylece Aleviler'in 12 gün boyunca tutacağı orucun 3. gününde iftar düzenlenmiş olacak. Bin kişinin katılacağı iftarda Başbakan Erdoğan da bir konuşma yaparak cemaatin isteklerine yanıt verecek.

ALEVİLER İÇİN MATEM AYI

Tarihi kucaklaşmada, Aleviler arasında Muharrem ayı, Ehl-i Beyte bağlılık, 'matem ve yas ayı' olarak algılandığı için, iftarın şatafattan uzak ve sade olmasına özen gösterilecek. İftarda en çok masaya konulacak yemekler ve içecekler ilgi görecek. Zira, iftar yemeği, Alevi inanışına göre verileceği için, sofrada, su, et ve bıçak olmayacak. Ayrıca, iftar boyunca davetlilere tasavvuf müziği dinletilecek.

KURALLARA HARFİYEN UYUM

Yemeği organize eden AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, Bilkent Oteli'nde verilecek tarihi iftarda Alevi inanışına harfiyen uyulacağını söyledi. İftarın gösterişten uzak ve sade olmasına özen göstereceklerini belirten Çamuroğlu, "İftar sofrasında, su, bıçak ve et olmayacak" dedi. Başbakan Erdoğan'ın oturacağı masada da yine su ve bıçağın olmayacağı öğrenildi. Sofrada su yerine, meşrubat ve meyve suları konulacak. Et ve et ürünleri yerine, salata, çorba ve baklagil ağırlıklı yemeklerle sofra donatılacak. Yine tatlılar arasında aşure de yer almayacak. Zira, Alevi inanışına göre aşure sadece orucun bittiği son gün yapılıp yeniliyor. Tarihi iftar sırasında kameraların görüntü verilmemesini isteyen Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez, şu uyarıda bulundu:

KAMERALARI İSTEMİYORUZ

"Başbakan Erdoğan'ın iftara gelmesinden memnuniyet duyarız. Bizde misafir, Hz. Ali'nin simgesi olarak kabul edilir. Kendisi en iyi şekilde karşılanıp ağırlanacaktır. Ama, iftara kameraların alınması doğru olmaz. Taban büyük tepki gösterir. Çünkü, bizim için oruç, matem ve yas anlamına gelir. İftar, kesinlikle gösterişten uzak bir şekilde düzenlenmeli." Başbakan Erdoğan, Kızılcahamam'da düzenlenen AK Parti İstişare Toplantısı'nın kapanış konuşmasında, Alevi iftarına katılacağını ima ederek, şöyle demişti: "Asırlar boyu bu ülkenin insanları arasına girememiş düşmanlıkları, kini, nefreti, yine asırlardır yaşattığımız o kardeşlik hukukumuzla bu topraklardan uzak tutmaya devam edeceğiz. Birbirimizin halinden anlayacağız, birbirimizin derdini bileceğiz, birbirimizin sofrasına, masasına oturacağız, birbirimizin türküsünü söyleyeceğiz. Aşı olmayana aşımızdan, gücü olmayana gücümüzden, neşesi olmayana neşemizden vereceğiz. Bu milletin en büyük serveti olan gönül bereketinden hep birlikte besleneceğiz, aslolan budur."

30 Kasım 2007 - AKTİF HABER

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.