Eren Erdem'e: Dede olmaz, Hoca verelim

Eren Erdem'e: Dede olmaz, Hoca verelim

Eren Erdem’in cezaevinde ‘Alevi Dedesi’ ile görüşme talebi reddedildi!

A+A-

Eren Erdem’in cezaevinde ‘Alevi dedesi’ ile görüşme talebi reddedildi!
Silivri cezaevinde tutuklu bulunan CHP PM Üyesi Eren Erdem’in, cezaevinde din görevlisi ile görüşme hakkı kapsamında istediği ‘Alevi dedesi ile görüşme’ talebi, cezaevi yönetimi tarafından reddedilmiş.
Eren Erdem’in cezaevindeki durumu ile ilgili bilgi veren Av. Onur Cingil, eski milletvekili Erdem’in bir din görevlisi ile görüşme hakkı kapsamında, Alevi olması nedeniyle talep ettiği ‘Alevi dedesi ile görüşme’ isteğinin de reddedildiğini açıklamış.
Cingil; tutukluların her hafta din görevlileri görüşme hakları bulunduğunu belirterek; “ Bu hak doğrultusunda Alevi inancına sahip olan müvekkilim ‘Alevi dedesi’ görüşmek istediğini dilekçe ile bildiriyor. Ancak cezaevi yönetimi bu talebin karşılanamayacağını bildirerek, isteği reddediyor ve sadece imam gönderebileceklerini söylüyorlar” demiş.
Eren Erdem’in babası Hasan Erdem, Eren Erdem’in cezaevinde dinini istediği gibi yaşayamadığını söyleyerek dışlanıyoruz diyerek:
“Anayasal hakkımız var. Hıristiyanlar papaz çağırıyor. Eren de kendi mezhebinde, inancında din görevlisi istiyor ama reddettiler. Kendisine uygun din görevlisini bile vermediler. Biz Alevi Federasyonu’yla konuştuk. Cemevleri de tepki gösterecek.’ demiş…
Her yerde ayrımcılık, eşitsizlik, hukuksuzluk...


Haber + Yazı: Ali Yıldırım

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.